Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du justerar en Yanmar 2GM Generator Remskiva

Yanmar Marine tillverkar ett brett sortiment av marina dieselmotorer modeller för segelbåtar och motorbåtar. Den Yanmar 2GM är en tvåcylindrig raw vattenkyld motor, producerade mellan 1980 och 1983. Den 15-hästkrafter 2GM motorn använder en 35-amp generator. Den 2GM Generatorn är remdriven, och förlitar sig på korrekt spänning för att uppnå en korrekt batteriladdning. Om generatorremmen är för hårt, å andra sidan, kommer skador på bältet eller generator lager förekomma. Saker du behöver
Metric ringnyckel ställa
brytjärnet ruler
Rak kant
Fisk skala
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bältet och generatorns remskiva. Byt ut en sprucken eller skadad bälte. Kontrollera att remmen och remskivan är oljefria. Torka av olja med en trasa.
2

Kontrollera spänningen generator remmen. Placera en rak kant på toppen av de två remskivorna. Hook en fisk skalan till mitten av den övre remmen. Dra nedåt tills du får en läsning av 22 pund. Mät avståndet mellan den raka kanten och den avböjda bälte med en linjal. En korrekt justerad rem böjer ca 3/8 tum.
3

Justera generatorns remskiva genom att lossa bulten i generatorn justerande armen. Placera ett spett mellan generatorn och dess fäste. Lyft försiktigt pry bar uppåt. Dra åt bulten i generatorn justerande armen medan du fortsätter att lyfta upp på spett. Kontrollera remspänningen.
4

Fortsätt dina justeringar tills du uppnår korrekt remspänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104322.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.