Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Marine Navigation Verktyg

Marine navigation spelar en viktig roll i ditt båtliv upplevelser. I kustvatten, hjälper medvetenhet om din position förebygga olyckor, såsom grundstötning, eller ankomst till fel destination. När du seglar världshaven, kan dålig navigering lätt leda till en missad landfall. En båt kapten har varierat navigering verktyg för att hjälpa honom att spåra hans position. Vissa verktyg är starkt beroende av teknik, medan andra har utvecklats av sjömän århundraden sedan. Sjökort

Sjökort visar mark och vatten funktioner inom ett visst geografiskt område. Papperssjökort inte kräver en strömkälla och är inte permanent skadad av en utspilld kopp kaffe. En lagkapten butiker och vyer hans elektroniska sjökort på en dator och enkelt laster kartlägga uppdateringar elektroniskt. Navigering programvarupaket knyta elektroniska sjökort till båtens GPS-enhet. Denna realtid gränssnittet visar båtens kartlagt positionen.
GPS utrustning

GPS-enheter är navigationssystem som använder signaler som sänds från satelliter. Tre eller fler satelliter kombinera sina signaler för att ge en exakt position för din båt. Satellitdata ger också båtens hastighet. Många GPS-enheter är integrerade i en båts navigationssystem och arbeta med en autopilot för att styra fartyget. Bärbar, prisvärd GPS-enheter fungerar som en bekväm backup-system och är ett praktiskt navigationshjälpmedel verktyg för jolle upptäcktsfärder.
Plotting Verktyg och Compass

båtens kapten använder plottning verktyg för att bestämma sin position på papperssjökort. Dessa hävdvunna verktyg gör det möjligt för kaptenen att navigera även när elektroniska sjökort fel. Rita verktyg inkluderar spetsiga avdelare, som mäter avståndet mellan två punkter på ett diagram. Kaptenen använder också parallella regler för att fastställa de faktiska kartlagt kurs från en punkt till en annan. Kaptenen styr mot sin destination genom att följa en kompass kurs, eller rubrik. Båt kompasser visar båtens position i förhållande till den omgivande miljön.
Sextant

En sextant är en av de äldsta navigeringsverktyg, ett orubbligt används av sjömän för att bestämma en position till sjöss. Den sextant är ett precisionsinstrument gradskiva som mäter vinkeln för många himlakroppar. En lagkapten använder denna vinkel information för att beräkna sin position med hjälp av en bok av tabeller. Med hjälp av en sextant blir en förlorad färdighet, även om den är pålitlig och inte förlita sig på el för drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104392.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.