Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Short Splice ett rep

När ute på havet eller vid en sjö, är det viktigt att kunna slutföra provisoriska reparationer när något går sönder. Detta gör att båten eller fartyget att återvända till hamn tryggt innan full reparation eller utbyte trasiga delar. På grund av den naturliga slitage det står inför, linor är mottaglig för skador. I detta fall måste repet som skall skarvas ihop så den är stark nog för att få fram båten. Saker du behöver
cigarettändare
Eltejp
Marlin spik
Knife
Visa fler instruktioner
1

Avslöja repet tillbaka fem varv och lägga ut strängarna i tre grupper.
2

Tape eller smälta ändarna av strängarna för att stoppa dem unraveling. Polyester och nylon linor ska smältas med en cigarettändare bör naturfiber rep lindas med eltejp. Från och med den översta strängen från en del, kalla det A1, och
3

nedersta strängen från den andra delen, som kallas B1, knyt en grundläggande överhandsknop. Upprepa för de två mittersta strängarna, A2 och B2 och de återstående delarna, A3 och B3.
4

Dra knutar tight i mitten så tre rep strängar pekar i varje riktning ner repet med en stram knut i mitten.
5

Weave repet A strängarna i den B-rep. A1 går under B1, B2 över och under B3 så det är nu en integrerad del av båda halvorna av repet. Upprepa för A2, gå under B2, B3 över och under B1, och A3 gå under B3, över B1 och under B2.
6

Upprepa detta steg för B rep vävning den i ett rep. Använd marlin spik att dra upp strängar av repet för att möjliggöra för vävning.
7

Klipp av alla lösa ändar av repet med en kniv eller sax.
8

Put repet på golvet och rulla den under foten för att jämna ut klumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104657.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.