Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Bifoga Zincs till en glasfiber båt

Begreppet "zincs" är en gemensam referens till offeranoderna knutna till metalldelar på utsidan av ett båtskrov. Eftersom vatten fungerar som en ledare för elektricitet, något metal under vattenlinjen är utsatta för korrosion. Offeranoder eller zincs, är gjorda av de svagaste (minst ädel) av metaller så att korrosionen angriper dem innan de hårdare metaller och därmed offra sig så att viktig utrustning som utombordare överleva. Fästa zincs till specifika områden i en glasfiber båt där de behövs är en enkel process som bör vara en del av någons regelbundet underhåll schema. Saker du behöver
Zinc kit
hylsnycklar
Hylsnyckel extender
Prop verktyg
Visa fler instruktioner
1

Köp den typ av uppoffrande anoder som passar den typ av vatten din båt befinner sig i mest. De tre huvudsakliga typer av "zincs" är gjorda av de minst ädelmetaller så de är tillräckligt svag för att falla sönder under effekterna av korrosion och locka elektriska impulser till dem. De är zink, magnesium och aluminium. Magnesium är den svagaste och bör användas i den minst korrosiva atmosfär, såsom sötvatten floder och sjöar. Zink är den mellersta styrka anod som används i milt korrosiva vatten, såsom bräckta vatten där sött och salt vatten möts. Dessa områden är floden inlopp kopplade till vikar och öppet hav saltvatten. Aluminium är den starkaste av de anod material och används i havet saltvatten vatten.
2

bort gamla zincs på outdrive, om tillämpligt. Använd en hylsnyckel för att ta bort bultarna på anoden på framsidan ovanpå avsatsen hos den undre enheten. Använd en hylsnyckel med förlängare för att nå ner i den smala öppningen på sidan av anoder som omger de hydrauliska axlar på vardera sidan av outdrive. Ta bort pluggen på toppen av den bakre outdrive och släppa förlängaren till axeln för att ta bort muttern inuti. Avlämning den runda skivan anoden under avsatsen på outdrive ovanför prop. Addera 3

Ersätt alla offeranoder på outdrive. Använd nya skruvar, muttrar och brickor låsning som kommer med anoderna. Kassera gamla skruvar och muttrar. Om outdrive är ny och det finns inga befintliga anoder, installera nya inom ovanstående områden med förborrade monteringshål som vägledning.
4

Använd en propeller för att ta bort den stora prop mutter från centrum av propellern. Använd den spetsiga änden av prop verktyg för att lyfta låsflikama på fliken ringen runt propelleraxeln och ta bort fliken och låsmuttern. Dra prop från axeln och använda en hylsnyckel för att ta bort muttrarna på prop anoden runt propelleraxeln. Lyft från axeln och byt ut eller installera om någon tidigare anoden föreligger med en ny anod och byt prop genom att vända på borttagningen.
5

Använd en hylsnyckel för att ta bort skrov bifogade anoder på glasfiberbåtar med inombordsmotorer där endast prop sticker ut från skrovet, eller segelbåtar med metall genom skrovet apparater. Ersätt med nya anoder och bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103834.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.