Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Briggs & Stratton Elektrisk Motor

Briggs & Stratton har tillverkat små motorer för allmänheten under mer än 100 år. De flesta Briggs & Stratton motorer beroende på intern förbränningsteknik till kraftproducenter, utombordsmotorer, snöslungor och gräsklippare. Dock bygger företaget nu en Etek elektrisk motor som kommer inrymt i en löstagbar sötvatten utombordsmotor. Motorn är konstruerad speciellt för ponton och båtar däck. Även denna motor är mer miljövänliga än de som bränner fossila bränslen, kan det utveckla köra frågor eftersom det är i nära kontakt med vatten. Saker du behöver
Gummihandskar
Ratchet satt
Volt ohm mätare
Skyddsglasögon
Högkvalitets Multipurpose spray-on smörjmedel
Skurborste
Avfettningsmedel
Clean Vatten
Visa fler instruktioner
Felsökning en Briggs & Stratton Elektrisk motor
1

Ta bort de sex skruvarna som håller fast serviceluckan ovanpå motorn, med en spärr. Ta underhåll och lokalisera motorns 12-volts batteri. Kontrollera de två ledningarna som är anslutna till batteripolerna. Se till att kablar är fria från korrosion och ordentligt ansluten till batteriet. Handskar och skyddsglasögon, trycker de positiva och negativa ledare i din ohmmeter till motsvarande kontakter på batteriet. Om ledningarna verkar vara i bra form, men ingen laddning är närvarande, måste batteriet laddas eller bytas ut.
2

Skruva motorns leder från batteriet och lyft ut batteriet ur sin skyddande vaggan till exponera det inre arbetet i motorn. Kontrollera att strömbrytaren är i avstängt läge och ingen ström flyter till motorn. Känn drivaxeln som leder från undersidan av motorn och lämnar det yttre s bostäder vid basen av motorns propeller. Det är normalt för en fin oljefilm glidmedel att belägga drivaxeln. Om det inte finns någon närvarande, måste hela utombordaren tas till en licensierad försäljare eller reparationsverkstad för service. Smörjmedel kommer att behöva tillämpas inom motorns bostäder samt inom utombordaren s bostäder.
3

Inspektera smörjmedel för vattendroppar. Denna motor är avsedd att tätas från elementen och om vatten tränger in i motorn, kan skador uppstå. Om du hittar vatten i motorn och det inte fungerar, kan motorn kräver professionell reparation eller utbyte.
4

Vrid utombordaren propeller för hand. Om det inte går att slå, har statorn inuti motorn beslagtagna och måste vara professionellt repareras. Om det kommer att vända, om än långsamt, intermittent, eller med ett högt skrapande ljud, har sambandet mellan propellern och drivaxel har penetrerats av vattenburna partiklar, sand, smuts eller andra sediment. Ta
5

bultarna hålla i den nedre halvan av den yttre huset från den övre halvan, med hjälp av en spärrhake. Den nedre halvan av huset kommer att innehålla en universalled som ansluter till drivaxeln. Denna universalkoppling lyfter bort, vilket gör att propellern kan skruvas loss från en omvänd-gängad central skruv.
6

Skrubba kardanknut, central skruv och propeller med avfettningsmedel i en ren miljö. Varje fläck av smuts och knaprig uppbyggnad måste avlägsnas. Låt avfettningsmedel för att torka, sedan skrubba bort det med vatten. Låt vattnet att torka, sedan spraya alla komponenter med hög kvalitet smörjmedel innan återmontering den nedre halvan av det yttre höljet och ansluta den till den övre halvan av höljet. Återgå batteriet till sin vagga, skruva leder ordentligt på plats, skruva fast serviceluckan på plats, och försök starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103617.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.