Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en 24V Solenoid

En solenoid är en elektromekanisk brytare används för att styra stora ström-ritning enheter. Solenoider används i många typer av utrustning. Exempel inkluderar startmotorer, marina ankarspel och flygplan hydraulpumpar. En fördel med att använda en solenoid är att låg-löpande trådar kan dirigeras till en avlägsen switch som styr solenoiden verksamhet. En solenoid etiketten skall alltid enhetens utformad arbetar spänning, vilket ger värdefull information för installation och reparation personal. Saker du behöver
Solenoid
Solenoid manöverkontakt
Visa fler instruktioner
1

Installera solenoiden på den plats som rekommenderas av valda programmets anvisningar. Om anvisningarna inte ge rekommendationer, lokalisera solenoiden på minsta avstånd till enheten får ström. Sätt fast solenoiden till ett skott med hjälp av en maskin skruv och muttrar.
2

Montera brytaren elektrisk aktivering. Välj en säker plats från vilken du enkelt kan styra både solenoiden och drivna enhet. Till exempel installera en starter solenoid switch i ett läge bort från motorn. Montera strömbrytaren nära de andra motorreglage eller mätare. Addera 3

Mät avståndet mellan solenoiden och styrd. Dessutom, mäta avståndet mellan solenoiden och kraftkällan, såsom ett batteri eller buss bar.
4

fabricera magnetventiler kablarna. Be en lokal marina butik eller auto delar butik för att tillverka kablarna med mätningar du tillhandahåller. Köp rätt storlek kabel och klackar om du väljer att tillverka kablarna själv.
5

Installera kabeln mellan solenoiden och dess styrd. Ta bort muttern och låsbrickan från en av de stora magnetventiler terminalerna. Placera kabelsko på tappen. Sätt tillbaka låsbrickan och muttern. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttern ordentligt.
6

Installera kabeln mellan den andra solenoiden terminalen och batteriet eller buss bar.
7

Wire solenoiden s styrkrets. Anslut en kabel mellan solenoiden lilla terminal märkt "GND" och marken eller vanlig buss. Anslut en kabel mellan den andra lilla terminalen märkt "POS" och en av terminalerna omkopplaren.
8

Anslut den andra terminalen kontroll byta till en 24-volts brytare.

9

Testa solenoiden genom att engagera manöverkontakt. En väl fungerande solenoid klickar högljutt, och den kontrollerade enheten fungerar normalt. Enheten fungerar inte när brytaren är urkopplad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104321.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.