Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en Bearing Segelbåt Cutlass

Den cutlass lagret i en segelbåt monterad av propellern och styr rattstången av båtens navigationssystem. Utformningen av lagret innebär att man använder vatten som rinner genom att ge smörjning. På grund av denna ständiga exponering för vatten, kan lagret vara korroderade eller skev. Om du någonsin tvingas byta ut lagret, kan du ta ut det själv med ett specialverktyg och en hel del armbåge fett. Saker du behöver
insexnyckel
Cutlass bärande borttagningsverktyg
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Ta bort fästskruven som håller propelleraxeln i huggare bär med en insexnyckel. Skruven är oftast på vänster sida av aktern röret innan skrovet.
2

Montera bort verktygets metallhylsor i springan mellan propelleraxeln och aktern röret så att kanten av ärmarna är vilar på lagret. Du kommer att behöva använda gradvis större storlekar tills du har uppnått en grupp ärmar med en diameter som är något mindre än den propelleraxellager.
3

Säkra ärmarna på propelleraxeln med Remmar i avlägsnandet-verktygslåda, placera en rem 1 tum från vardera ärmslut. Se till att klyftorna mellan ärmarna är på toppen och botten av skaftet.
4

Slip en bakre hästsko ur satsen i den bakre sidan av lagret Removal Tool. Hästskon du använder bör vara något större än lagret för att låta det passera när du tar bort den.
5

Skjut den bakre änden av lagret genom hålet på hästsko och genom den bakre sidan av verktyget. Dra den främre änden av verktyget uppåt, längs undersidan av axeln och säkra den på axeln med en framåt hästsko samma storlek som axeln.
6

fem varv på den vänstra muttern på den bakre änden av verktyget med en skiftnyckel följt av fem varv av den högra muttern. Fortsätta att göra fem varv åt gången på varje sida tills lagret kommer ut aktern röret.
7

Använd en hammare för att försiktigt bang lagret och ärmar ur aktern röret. Du kan ta bort verktyget om det är i din väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103675.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.