Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en varvräknare på en Johnson utombordare

En marin varvräknare avsedd för en Johnson utombordare låter dig veta de varv per minut, eller RPM att motorn roterar. En marin varvräknare måste vara vattentätt, och alla elektriska anslutningar skall vara vattentäta också. Alla anslutningar måste göras med hjälp av marin-godkänd kabel inte mindre än 18 AWG. Den varvräknare kan inte vara närmare än 18 inches från en magnetisk kompass. På grund av styrkan i marina radioapparater, kan någon felaktig funktion märkas i varvräknaren under sändningar. Saker du behöver
borr eller hålsåg
Kopplingsschema för din båt
Marine godkända elektriska kontaktdon
Marine godkända tråd (fyra färger) inte mindre än 18 AWG
Visa mer Instruktioner
1

Välj den plats där du kommer att montera mätaren, och borra eller skära ett hål i rätt storlek. Se till att montera mätaren inte kommer att störa funktionen hos någon av de andra mätare eller annan utrustning nödvändig för säker drift av båten.
2

Justera inställningen på baksidan av din mätare till matcha antalet poler på din generator. Typiskt en Johnson utombordare generatorn har två poler, men kontrollera att. En felaktig inställning kommer att resultera i dålig funktion.
3

Koppla bort minuspolen på batteriet under installationen. Detta kommer att förhindra skada på varvräknare och båtens elsystem.
4

Anslut en röd kabel från "BAT" terminalen på baksidan av varvräknaren till en strömkälla som aktiveras av tändningslåset . Rådgör med din båts kopplingsschema om du är osäker på vilka kretsar styrs på detta sätt.
5

Anslut en grön kabel till varvräknare terminalen märkt "SIG." Anslut den andra änden till terminalen eller en tråd på FN-likriktade sidan av generatorn. Mest sen modell Johnson utombordare har en tråd varvräknare uppkopplingen på kontrollboxen, eller en varvräknare hookup sele kan köpas från din Johnson utombordare återförsäljare.
6

Anslut en svart kabel till varvräknaren terminalen markerad " GND. " Anslut den andra änden till en bra båt marken. Du kan använda en bra motor marken. Rådfråga din båt manual för platser, eller ansluta till batteriets minuskabel, eller en tråd härrör direkt från den.
7

Anslut en vit kabel från terminalen av instrumentbelysning glödlampa på varvräknaren till en tråd eller terminal i båten belysningssystemet. Detta gör att varvräknaren som skall belysas när båten varselljus är aktiverade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104258.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.