Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är en S-drev?

Saildrives är relativt modern enhet eller framdrivning mekanismer för båtar. De överför kraft från båtmotorn till propellern. Traditionella framdrivningssystem system utnyttjar en rak propelleraxel körs i-linje från motorn, genom skrovet till propellern. Saildrives är som en uppochnervänd periskop. Frekvensomriktaren faller rakt ner från motorn och genom skrovet där det kan svänga likt en utombordsmotor. De används på segelbåtar och har sina fördelar och nackdelar. Design Mångsidighet

Eftersom saildrives gratis designer från fast-axelns konstruktion, de erbjuder mångsidighet i motorns placering. I själva verket kan motorn även placeras i fören på båten tillsammans med enhet, så bågen drar resten av båten genom vattnet. I praktiken saildrives är vanligtvis monterade i aktern, men de kan placeras med mycket större precision.
Propulsion

Saildrives erbjuda ett framdrivningssystem förmån. Propellern är inte lutar nedåt i en vinkel av prop-axeln. Enheten aktiveras ner, 90 grader, på motorns vevaxel, det sedan vänder 90-grader akterut. Framdrivning är parallell med vattenlinjen.
Steering

Saildrives kan ge en enorm förbättring i styrningen. Vissa saildrives är fasta, enheten är parallell med vattenlinjen men inte svänger, i vilket fall båten styr med ett roder. Andra saildrives dock pivot. Roder styrning, särskilt för motorbåtar, ger piloten mycket mer kontroll och en snävare svängradie. Om båten är utrustad med flera saildrives, kan de även användas som flugor raketmotorer och göra långsam hastighet manövrering mycket enklare och mer exakt. Addera Motoriserad Saildrives

Det finns ett litet antal motordrivna saildrives som finns på marknaden. I dessa modell-typer, är en elektrisk motor placerad i huset av drev. Dessa motorer kan drivas av en ombord generator. Stora yachter och kryssningsfartyg dra nytta av den exakta manövreringsförmåga saildrives på alla fyra hörn av fartyget, utan komplexa drivmekanismer förbinder dem till en central kraftenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104315.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.