Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Båtar för att segla jorden runt

Så länge som 50.000 år sedan, vågade människor från kusterna. Oavsett av nödvändighet eller nyfikenhet, tog dessa tidiga sjömän till havet och anges för osedda resmålen i primitiva vattenskotrar. Det var inte förrän 1519 som Ferdinand Magellan började den första inspelade circumnavigation av jordklotet. För dem som drömmer om att segla runt om i världen, haven ger en mängd äventyr och lektioner. Trots modern teknik, kan de öppna haven utgör fortfarande stora utmaningar för de mest erfarna seglare. Rätt segelbåt kan faktor tungt i framgången för en ocean resa. Längd

Längden på en segelbåt är en viktig faktor i blå-vatten segling. Segelbåtar kan variera allt från sju till 70 meter i längd. En segelbåt mellan 35 till 40 meter från för till akter rekommenderas för en eller två personer som vill segla jorden runt. Medan segelbåtar upp till 45 meter kan också arbeta för två personer, måste en person kunna segla den ensam om den andra personen blir sjuk eller på annat sätt oförmögna. Längre båtar kräver en större besättning. Det är också viktigt att komma ihåg att förtöjning kostnader beräknas av båtens längd.
Typer

Segling kryssare och flera skrov katamaraner finns två alternativ att överväga. Det finns många olika märken att välja mellan. Enskroviga segling kryssare är den vanligaste segelbåt för färder utanför kusten, men har flera skrov katamaraner ökat i popularitet i varmvattenarter regioner. De kan erbjuda en större stabilitet, liksom större stallar och däck utrymme. Head hav kan ge dessa båtar besvär offshore dock, och många småbåtshamnar är inte utrustade för sin storlek, särskilt i balken (bredden på båten). Undvik också segelbåtar byggda för hastighet och racing som är typiskt lättare än de flesta blå-vatten segelbåtar och är mindre robust i hög sjö.
Kännetecken
Välj en båt faktiskt gillar och skulle kunna tillbringa ett år ombord. p Det finns många egenskaper hos ett sjövärdigt fartyg att leta efter, oavsett om du köper ny eller begagnad. Båtar är gjorda av antingen glasfiber, aluminium, stål eller trä, eller någon kombination av dessa material. Medan trä anses traditionellt, de flesta träbåtar kräver kostsamma reparationer och underhåll. Träbåtar är ofta mycket svårt att försäkra för offshore segling. Glasfiber, aluminium och stål båtar erbjuder alla sina egna fördelar och nackdelar med långväga segling, och bör noggrant undersökt innan du köper. Bestäm vilket underrede är bäst genom att forska köl typer också. Några andra aspekter att ta hänsyn till är båtens segel, motor och bränsle tankar, radio, radar och blåsinstrument, pumpsystem, säkerhetsfunktioner och utrustning, däck rymden, uppehållsrum, kök och huvudet (marintoalett) utrustning; och lagring space.
Saker att veta

båtsäkerhet kurser krävs av nästan alla stater och måste fyllas för att erhålla ett förarbevis. Bevis på genomförd kurs skall stuvas ombord på utländska hamnar som kan kräva det. Innan du anger någon utländsk hamn bör du kontrollera med kommunala tjänstemän, inte enbart förlita sig på webbplatser, eftersom de inte kan uppdateras regelbundet. Se till att din båt är registrerad med US Coast Guard samt.
P Om något skulle hända med en segelbåt radio eller navigationssystem, en förståelse för grunderna är avgörande. Sjökort är lika viktigt för en sjöman som ett segel är en båt. Kunskap om de stora havsströmmarna och vindförhållanden är viktigt också. Fair vindar kan ge extra fart till en åktur, men fastnar i oregelbundna Pacific svacka kan avsevärt påverka någon resa. Även om det kan tyckas onödigt i dag, även veta konstellationer och deras positioner i natthimlen aldrig skada någon sjöman. Plotta ut den bästa tiden på året för att nå ett visst område

ökar chanserna att skörda frukterna av gynnsamma väderförhållanden. Vädermönster bör generellt förstås, och eftersom vinden driver segelbåten, veta vad som väntar kan göra en resa gå smidigare. Förhållandet mellan vindhastighet och vattenförhållanden ytan kan beräknas genom att veta och använda beaufortskalan.
Varningar

förekomster av piratkopiering på öppet vatten är vanliga i vissa delar av världen. Vidta försiktighetsåtgärder för att säkerställa personlig säkerhet rekommenderas starkt. Det är också värt att veta grundläggande sjörätt och individuella rättigheter till havs. Noggrant förbereda och lämna en detaljerad float plan för din kurs och destination med vänner eller familj i nödsituationer. Den amerikanska kustbevakningen har sin officiella versionen Floatplancentral.org.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104379.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.