Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man målar en vattenlinje på en båt

Måla en vattenlinje på en båt är en relativt enkel uppgift, så länge du ordentligt förbereda ytan av båten för färg. Undvik att försöka att måla botten av skrovet, men eftersom det är mycket lättare att måla den övre delen av båten. Välj en färg som koordinerar med de befintliga färgerna i båten. Till exempel, använd en färg som liknar de färger som används i båten tillverkarens logotyp eller samma färg som mattan inne i båten. Saker du behöver
Vax och fett remover
Rena trasor
Gray bil scratch pad
Blue målare plastband
Marine-grade enstegs måla
1500-grit sandpapper
Vatten
Orbital buffert
polermedel
Visa fler instruktioner
1

Rengör ytan av skrovet där du kommer att måla vattenlinjen med vax och fett remover. Applicera kemikalien till en trasa, torka av ytan, och sedan omedelbart med en torr trasa för att torka bort rester.
2

Mät ner från fören, eller främre punkten av båten, för att fastställa djup av vattenlinjen. Att måla en riktig vattenlinjen, måste du veta hur mycket vatten din båt förskjuter. Denna information är tillgänglig i din båt bruksanvisning eller kan hittas genom att lansera båten och märkning där båtturer på vattnet. För en rent dekorativ vattenlinjen, mellan 12 och 16 inches - mätt ner från fören - är tillräckligt
3

Mät lika avstånd ner från hörnen på akterspegeln som avståndet. mätt från fören.
4

Fäst ena änden av den blå målartejp till platsen du markerade på akterspegeln, sedan rulla upp bandet som du gå fram till fören på båten. Men låt inte bandet att röra skrovet.
5

Titta ner längden på bandet när du har nått fören på båten. Dra tejpen tills den är lätt spänd, men inte tillräckligt stram för att dra bort tejpen från akterspegeln. När du tittar på bandet, sakta rör sig mot den punkt du mätte på fören. Om du använder 1-tums målartejp, kommer det att bli mycket lättare att skapa en rak linje. Låt tejpen försiktigt kontakta skrovet som du gå mot den uppmätta punkten på bågen. När det är färdigt, göra samma sak på motsatt sida av båten.
6

Fäst en bit tejp mellan punkterna på akterspegeln där du fäst bandet för sidorna på båten. Tryck in bandet i läge för att förhindra färgen blöda igenom. När detta är klart, använd maskeringstejp och maskeringspapper att maskera bort de övre skenorna hos båten och bottnen av skrovet. Vänster visning är den del av båtens skrov som ska målas.
7

putsa av skrovet med den grå bil instegsskydd pad. Detta kommer att säkerställa att färgen du sprayen kommer att följa ytan, vilket den inte kan om det finns någon glans kvar i färgen.
8

Spray tre lager av marina-grade färgen på scuffed färg, börjar med en lätt imma klibbiga beläggningen. Följ med en medeltung färgskikt, och låta denna pälsen att torka i cirka 10 minuter innan den tredje pälsen. Ge färgen ungefär två timmar för att torka, ta sedan bort maskeringen material från båten. Detta kommer att ge dig en klarare, skarpare linje mellan färg och färgen på skrovet
9

Våt sand färgen efter att den har fått torka i minst 24 timmar, med 1.500. - grit vått /torrt sandpapper med vatten. Detta kommer att jämna ut ytan av färgen och hjälpa till att eliminera den tunga färgen linjen mellan färgen och skrovet.
10

Buff färgen med en omloppstid buffert och fordonsindustrin polermedel tills den blir blank och ljus . Ta hand, dock inte bryta igenom färgen på den ursprungliga ytan av skrovet. För att förvissa sig om, använd den långsammaste inställningen på bufferten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104560.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.