Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man gör en Jon båt

Bygga egen Jon båt kan låta svårt, men i verkligheten, kan du skapa en liten flatbottnad båt relativt billigt som är lika bekväm och användbar som den typ av båt som du skulle köpa på ett återförsäljaravtal. Jon båtar i synnerhet är helt enkelt konstruerade, vilket gör dem idealiska båten bygget för träbearbetning entusiast att genomföra. Saker du behöver
2 ark 4-fot med 8-fots genom 3/4-tums tjock plywood
1 ark med 4-fot med 3-fot med 3/4-tums tjock plywood
2 - 2-tums med 12-tums med 8-meters bitar av virke
Cirkelsåg
Måttband
Borrmaskin med skruvmejsel galvaniserade bit
träskruvar
Vattentät silikon
Marine kvalitet måla
Sandpapper
Visa fler instruktioner
1

låg en av de större bitar av plywood på golvet i mitten av en stor arbetsplats. Detta stycke kommer att utgöra botten av båtens skrov när Jon båten är klar.
2

Mät andra större bit plywood för att avgöra var att klippa det på längden. Rita en linje med en penna för att markera denna punkt och att förse dig med en guide för att göra din del. Skär den första bit plywood i hälften med cirkelsåg. Dessa två bitar bildar sidorna av Jon båten. Lay en på vänster större bit plywood på golvet och den andra till höger. Lägg det mindre bit plywood framför centrum bit plywood. Detta stycke kommer att bilda fören av Jon båten.
3

Mät och kapa en två fot avsnittet bort i slutet av plywood som kommer att utgöra botten av skrovet. Detta stycke kommer att utgöra akterspegeln av Jon båten. För nu, lämna den ligger platt på marken precis bakom plywood som bildar botten av skrovet. Detta hjälper dig att visualisera hur båten kommer att passa ihop.
4

Skär alla 2-tums med 12-tums skivor i 4-fots sektioner. Dessa kommer att utgöra säten, inre stöd, och akterspegeln stöd för Jon båten. Från kanten på basen av båten där akterspegeln ligger på marken längs styrelsens
5

Mät tillbaka längd, gör ett märke på 3-fot, 6 tum och en annan vid 5 meter. Det är där stolarna kommer att monteras i båten. Lägg en av de 4-fot långa brädor på varje av dessa linjer.
6

Stand ett av de 4-fot långa brädor på sidan så att det är rakt upp och ner, och sedan stå en sidan av båten upp. Scoot denna bit plywood framåt tills dess bakre kant är i jämnhöjd med den bakre kanten av basen av båten. Säkra plywoodskiva på plats med en träskruv, sedan stå upp den andra 4-fot ombord och säkra den med en träskruv.
7

Stå den andra sidan av båtens skrov upp mot 4 -fots styrelser, och säkra den med en träskruv i varje bräda, göra vissa att den bakre kanten av brädet är i jämnhöjd med den bakre kanten av plywood baskortet.
8

Fäst plywoodskiva det är att vara på akterspegeln på båten åt sidorna och basen av båten med träskruv. Nästa, kör ytterligare träskruvar in sidorna för att hålla sätesstödet 4-fots styrelser på plats.
9

Avlägsna plywoodskiva som är att vara fören av båten. Längs en av sina 4-fot långa kanterna använder cirkelsågen för att trimma det så att det finns en 45-graders vinkel i slutet. Placera kortet tillbaka till sin position så att vinkeln som du skär i kanten av brädet är i jämnhöjd med den främre kanten av brädet som utgör basen i båten. Med denna styrelse på plats, fäst den åt sidorna och basen av båten med träskruv.
10

vända båten upp på sidan och använda cirkelsåg att trimma överskottet plywoodskiva off av sidorna i fören, med hjälp av styrelsen du bara sätta på plats som guide. Gör detta för båda sidor av båten. Medan båten är på sin sida, drivskruvar trä upp genom basen och in sätesstödet styrelser löper genom båten.
11

Lay båten tillbaka till sin bas och placera 4-fots styrelser som du använder för säten ovanpå sitsen stöder, och sedan köra skruvarna från båtens sidor för att hålla den på plats.
12

Sand hela båten med 400-slippapper för att jämna ut eventuella ojämna kanter, och sedan vända båten upp och ned. Fyll eventuella hål eller luckor som du märker med vattentät, övermålningsbar silikon. Applicera därefter silikontätningsmedel alla de platser där plywoodskivor möts. Det är bäst att gnugga silikon in i porerna i träet med fingrarna.
13

Paint yttre skrovet på båten med flera tjocka lager av marina-grade epoxifärg. Detta kommer att hjälpa till att försegla kanterna ytterligare samt förhindra vattenskador på plywood. Låt färgen torka helt innan du fortsätter.
14

Vänd båten tillbaka över på sin bas. Stryk på silikontätning på alla de inre kanterna av båten där korten är anslutna. Låt tätningsmedlet torka och sedan måla insidan av båten med den marina-grade epoxifärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104688.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.