Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man Spola en inombords och Utombordsmotor

Syftet med spolning en inombords eller en utombordsmotor är att förhindra föroreningar från att byggas upp inne i motorn. Överskott salt och annat skräp ska samlas i motorns slangar och själva motorn om du inte spola motorn ordentligt med jämna mellanrum. För att skydda din inombordare eller utombordare från ansamling av salt och andra små skräp, spola efter varje utflykt och innan du lägger undan båten för vintern. Saker du behöver
Tänger
Skiftnyckel
Sötvatten inombords flush kit
Färskvatten utombordare flush kit, med hörselkåpor
Vattenslang
Visa fler Instruktioner
inombordsmotor
1

Stäng ventilen intag bottenförskruvningen. Ta bort slangen från utloppet från vattenpumpen. Använd tång för att lossa slangklämmorna. Dra slangen från vattenpumpen porten.
2

bort kylslangen vattenföring från avgasgrenröret med tång.
3

Hook ventilen och slangen bifogad fil som kommer med färskvatten flush kit till kylvattnet avloppsslangen. Använd tång för att dra klämmorna över slangarna. Dra slangen bilagor till ventilen med skiftnyckel.
4

Hook slutet av en vattenslang till den andra änden av ventilen. Dra slutet vattenslang med tång. Slå på ventilen till kylvattenutloppet slang. Slå på vattenslangen och låta den friska vattnet rinna in i avloppsslangen.
5

Låt färskt vatten för att spola motorn i fem till tio minuter. Stäng av vattenslangen och utloppsventil. Lossa flush kit från avloppsslangen. Återanslut slangarna till vattenpumpen och grenröret.
Utombordare
6

Leta båda sidor av luftintaget på utombordaren. Placera ena änden av de flush muffar kit örat över ena änden av luftintaget. Placera den andra änden av kåporna över den andra sidan av luftintaget.
7

Anslut änden av en vattenslang till slangen kvarstad på en av hörselskydd.

8

Slå på vattenslangen och låta det friska vattnet att strömma in båda luftintagen. Veva motorn att cirkulera färskt vatten hela motorn. Den sötvatten rinner ut ur utloppet strålar av motorn, precis som det skulle om det var på vattnet. Som den friska vattnet strömmar genom motorn, kommer vattnet att bli varmt eller varm vid beröring.
9

Kör motorn tills vattnet som kommer ut av det är sval vid beröring. Stäng av motorn och stäng vattenslangen off. Ta bort kåporna från båda sidor av luftintaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104608.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.