Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur byter jag en akterspegeln?

Små fiskebåtar och fisk-och-ski båtar har typiskt trä tvärbalkar, den bakre väggen som utombordsmotorn hänger på. Detta trä akterspegeln är mycket känsliga för vattenskador och försvagning med tiden och användning. De tunga utombordsmotorer lägger också en hel del påfrestningar på tvärbalkar som de gamla. Varje akterspegeln som har mjuka fläckar, sprickor eller visar tecken på stress genom böjning under tryck behöver bytas. Det är inte så svårt som det låter, och en person kan göra det på en dag eller två. Saker du behöver
Electric drill
hammare
Plywood plåt
cirkelsåg
Sawzall (tillval för Outdrive utskärning) katalog Trälim
Glasfiber gel
vagnsbultar
Marine grade tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1 p Om båten har en inombordsmotor och outdrive bilaga som du måste ta bort outdrive för att fortsätta. Om båten har en outdrive motor helt enkelt bort den från sitt fäste.
2

Borra bort nitarna som håller gamla akterspegeln på plats. Använd en hammare för att sparka ut den gamla trä bakväggen (akterspegeln).
3

Använd gamla akterspegeln väggen som mall för den nya. Tillsätt inte extra lager eller använd tjockare trä i hopp om att göra en starkare vägg. Detta kommer bara att göra det svårare att byta ut eftersom den inte får plats på samma plats som den gamla och fästen fäste för motorn kan också inte längre passar en annan storlek vägg.
4

Använd en Klipp ut drev öppning om båten är en inombordare /utombordare med en Sawzall.
5

Använd tunga lim som "gorilla lim," eller annat starkt, företrädesvis vattenfast trälim för att binda två stycken plywood tillsammans för att få rätt tjocklek om du inte kan köpa exakt premade storlek. "Titebone" är en marin trälim som fungerar bra också.
6

Ansök glasfiber gel över träet för att skydda den. Låt det torka ordentligt, oftast över natten. Äldre båtar hade ofta nakna trä tvärbalkar, men applicera ett lager glasfiber beläggning på både insidan och utsidan kommer att göra akterspegeln starkare och håller längre.
7

Använd bultar vagn att installera den nya akterspegeln där gamla nitar höll det på.
8

Applicera en tjock sträng av syrafast tätningsmedel på alla sömmar och låt det torka i 48 till 72 timmar.
9

Tillämpa akterspegeln cap om båten hade en utombordsmotor och bult på motorn eller installera om outdrive och anslut den till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103684.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.