Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Tohatsu

Tohatsu har ett brett utbud av utombordsmotorer med varierande grad av hästkrafter. Utombordare är konstruerade för att ta stryk från elementen. Men som med de flesta motorer, slitage oundvikligen kommer att ta ut sin rätt. Problem att hålla utkik efter är skadade eller slitna propellrar, korroderade tändstift, förorenat bränsle och salt vatten i motorn. Kör genom en enkel checklista för potentiella problem innan du ringer på en marin mekaniker. Saker du behöver
21mm tändstift Tång skiftnyckel
Skruvmejsel
Tändstift
Motorolja
färskt bränsle
Propeller
Visa fler Instruktioner

1

Tvätta motorn med sötvatten om den blir nedsänkt i vatten. Ta bort alla spår av salt och smuts. Ta bort tändstiftet och töm motorn helt av vatten. Vrid svänghjulet flera gånger med startsnöret. Detta bör bidra till att få bort överflödigt vatten. Tappa bränsleledningen och förgasaren. Injicera stora mängder äkta motorolja eller lagring imma olja i motorn genom tändstiftshålen. Vrid svänghjulet samtidigt för att fördela oljan jämnt. Försök att starta motorn. Har en kvalificerad Tohatsu marin mekaniker undersöka vidare, eftersom de elektriska komponenterna och förgasare kunde försämras.
2

Byt tändstift om motorn har svårt att starta. Ta den övre motorkåpan. Vrid kontakten moturs med hylsnyckel för att ta bort. Knacka lätt på tändstiftet om det är svårt att slå. Byt tändstift (Champion L-78C/RL-7BC med gap 1,0) och installera om motorkåpan. Dra inte åt tändstiftet. Detta kan strippa tråden. Kontrollera att det finns tillräckligt med bränsle och olja i motorn.
3

Byt propellern om det är slitet eller böjt. En skadad propeller kan påverka motorns prestanda och orsaka motorproblem. Vrid huvudströmbrytaren nyckeln till "Off". Ställ växelspaken i neutralläge (N). Ta bort tändhatten från tändstiftet. Dra ut sprinten nära propellern med en tång. Ta propellermuttern, propp och bricka. Dra propellern mot dig för att ta bort det. Applicera äkta fett på propelleraxeln och dragkraft hållaren. Den dragkraft hållaren ansluter propellern till thruster längst ned i motorn. Montera den nya propellern. Sätt tillbaka proppen och bricka. Dra åt muttern och sätt den nya sprinten.
4

Byt växellådsolja om du har svårt att växling. Ta bort de övre och undre Oljepluggarna med en skruvmejsel. Pluggarna är placerade vid botten av utombordsmotorsystemet nära propellern. Låt oljan rinna av helt. För in munstycket oljeröret in i den nedre pluggen. Krama ur tuben tills oljan rinner ut ur det övre hålet. Montera den övre oljepluggen. Avlägsna munstycket oljerör och installera den nedre oljepluggen. Använd äkta SAE växellådsolja # 80. Den erforderliga mängden olja är ca 900 ml.
5

Töm bränsletanken och ersätt med nytt bränsle om det har suttit längre än 30 dagar. Bränsle som har suttit en längre tid kan bli förorenat och skapa startsvårigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104156.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.