Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av bränslemätare på en Jet Ski

En fullt fungerande bränslemätare är ett måste för alla jet skidåkare. Mätaren är bara en del av ett system som mäter och visar bränslenivån i tanken, så du kommer att behöva kontrollera en rad olika komponenter och uppsättningar av kablar för att felsöka den. Bränslemätare visar avläsningarna av en anordning som kallas en sändande enhet, som ligger i bränsletanken och överför värdena med tråd. När du diagnostisera problemet, som ersätter den trasiga delen är en enkel match. Saker du behöver
Ohmmeter
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Känd bra tråd
sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bränslemätare positiva switch. Ta bort kåpan så att du kan komma åt anslutningarna instrumentbrädans instrument. Skala ändarna av en känd bra tråd med tråd strippor. Leta tändningslåset och bränsle-mätare terminaler, och använd bra kabel för att ansluta dem, se till att koppar ändarna har en fast förbindelse med mätaren och växeln. Vrid tändningen till läge "ON". Mätaren kommer att visa rätt behandling om den positiva kabeln från switchen till mätaren är felaktig.
2

Kontrollera bränslemätaren s jordkabel genom att ansluta "Gnd" post till jet ski chassit med en bekant bra tråd. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge, och om mätaren läser rätt, behöver bränslemätare s jordkabel som ska ersättas.
3

Kontrollera den sändande enhetens positiv tråd. Hitta bensintanken och röret på toppen av det med två trådar som leder ut i det, det är den sändande enheten. Anslut den sändande enheten pluspol till bränslemätaren postar märkt "SNDR," och vrid tändningen till "On." Om mätaren fungerar nu, sedan ersätta denna tråd.
4

Kontrollera den sändande enhetens jordkabel genom att ansluta jordplint avsändaren till chassit med en känd bra tråd. Vrid tändningen till "On." Om mätaren fungerar, byt ut den här tråden.
5

Kontrollera den sändande enhetens float. Ta den sändande enheten, och vinkla den upp och ner, lyssna på flottören rör sig upp och ner. Om du inte hör flötet, kan banan vara skev eller flottören kan ha brutit loss. Om den glider upp och ner, bifoga en ohmmeter till de positiva och negativa polerna på avsändaren, och skjut flottören uppåt och nedåt. Ohmmetern ska visa en förändring i resistans som flottören rör sig upp och ner.
6

Kontrollera floats magneten. Öppna den sändande enheten, och dra flyta ut. Om ingen magnet i flottören, har det brutit sig loss och är i din bensintank. Skjut runt en metallstång inuti bensintanken att dra magneten uppåt, och säkra den i flottören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104214.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.