Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en vattenpump på den nedre enheten av en Mercruiser 260

Vattenpumpen i den undre enheten i din Mercruiser 260 bör bytas varje säsong. Vattenpumpen drar vatten från sjön medan den används för att kyla motorn. En felaktig vattenpump kommer att orsaka att motorn överhettas eftersom det inte kan dra tillräckligt med vatten för att kyla motorn. Detta kan orsaka stora skador på de inre komponenterna hos motorn. Du kan hitta ersättare vattenpumpar online eller på din lokala båt butik, och du kan installera dem själv i ungefär en timme. Saker du behöver
Container
Skruvmejselsats
Wrench in
Växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Placera gasreglaget i framåtväxeln genom trycka den mot framsidan av båten. Sänk outdrive att låta växellådsolja rinna ut ur motorn genom att trycka på knappen på gasreglaget.
2

Placera en åderlåtning behållare under avloppet skruven på undersidan konen på outdrive. Ta bort skruven med en skruvmejsel och låt växellådsolja rinna ut ur motorn. Addera 3

bort skruvarna som håller fast de övre och undre enheter av outdrive tillsammans med en spärr och uttag . Dessa skruvar är belägna i centrum av outdrive mellan fenorna i outdrive.
4

Ta bort den nedre enheten från den övre enheten och placera den på en arbetsbänk. Var försiktig när du tar bort enheten som drivaxeln kommer ut med den undre enheten. Undvik att stöta drivenheten och skadar redskap.
5

Lokalisera bostäder vattenpump på den nedre enheten. Den drivspindel sträcker sig ut ur vattnet pumphuset. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast höljet med en spärr och uttag. Dra höljet från outdrive.
6

Skjut gamla vattenpumpen bort av drivaxeln.
7

Placera den nya vattenpumpen på drivaxeln. Sätt tillbaka höljet vattenpumpen och dra åt skruvarna med en spärr och uttag.
8

Placera den lägre enhet av outdrive tillbaka på den övre enheten. Montera skruvarna och dra dem med ett Ratchet och uttag.
9

Skruva av växellådsolja avluftningsskruv ligger på den övre delen av outdrive där den ansluter till båten med hjälp av en skruvmejsel.

10

Fäst växeln kontakt lube fyllning som kom med växellådsolja på dräneringshålet på outdrive. Pumpa växellådsolja i outdrive tills det sipprar ut ur lufthålet på toppen av outdrive.
11

Montera och dra åt skruven ventilationshålet med en skruvmejsel.
12

Avlägsna växellådsolja fyllning kontakten från outdrive och snabbt installera avloppet skruven. Dra den med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103928.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.