Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 75 hk Yahama Båtmotor

Att äga en båt kan vara en stor källa till glädje för dig och din familj och vänner. Du kan köra runt på öppet vatten, fiska eller roa dina vänner i timmar. När vintern kommer, måste dock många båtägare förvara sin båt för att skydda den från väder och vind. Del av att skydda din investering är en process som kallas vinterförvaring. Vinterförvaring en båt själv kan spara en massa pengar på arbetskraft från en småbåtshamn, och ge dig en bättre förståelse för hur din båt fungerar. Saker du behöver
Fuel balsam och stabilisator
färsk bensin
Slang
Sötvatten källkodspaketet vattenspolning slang fastsättning
Motor imma olja
Medelstora oljeavtappningsställena behållare
insexnyckel /skiftnyckel som
packningar ersättning för växellådsolja avtappningspluggen och oljenivåpluggen
SAE växellådsolja (# 90 om inte annat anges i bruksanvisningen) katalog Tryckbehållare växellådsolja fyllningsanordning

Visa fler instruktioner
Flushing /Imma
1

Fyll din bensintank med färsk gas och bränsle stabilisator innan du kör den för sista gången. Blandningen bör vara ca 1 oz. stabilisator per gallon gas, men kontrollera anvisningarna. Låt motorn cykla den färska gasen genom systemet innan du stänger. När du tar upp båten ur vattnet, se till att skölja ned motorn med sötvatten för att avlägsna smuts.
2

Ta bort spärrarna och dra kåpan från toppen av motorn. Haka upp slangen till färskvatten källa och bifoga sköljadaptern till båten och slangen. Placera sköljadaptern över de kalla vattenintagen på den nedre delen av motorn. Dessa ser ut som små fiberband längs sidorna av motorn. Slå på färskvatten källa och låt den börja pumpa in i motorn. Starta motorn och låt den gå i några minuter för att spola systemet.
3

Spraya imma olja i insugningsljuddämparen växelvis medan motorn fortfarande är igång. Du kan också ha en imma hål för ljuddämparen. Om så är fallet, spraya imma olja i det hålet. Motorn bör börja att röka på denna punkt. Motorn ska nästan stanna, vilket innebär att processen är klar. Du kan nu stänga av motorn.
4

Avlägsna sköljadaptern, och ersätta kåpan ovanpå motorn. Torka av motorn för att ta bort eventuellt vatten som kan frysa och orsaka problem. Addera Smörjning
5

Leta växeln oljeavtappningsskruven på den nedre änden av motorn. Det bör vara nära själva botten, och kräver ofta en insexnyckel för att skruva. Samtidigt, lokalisera oljenivåskruven på den nedre änden. Om du har svårt att hitta dessa, kontakta din bruksanvisning under avsnittet Underhåll. När du har hittat dem, tilta motorn tills växeln oljeavtappningsskruven är på den lägsta möjliga punkten. Lås motorn på plats med hjälp av tilt spaken eller ratten innan du arbetar på den nedre änden.
6

Placera medelstora behållare under placeringen av växeln oljeavtappningsskruven. Ta växeln oljeavtappningsskruven tillsammans med packningen och låt det börja dränering. Också ta bort pluggen oljenivån. Låt växellådsolja rinna helt innan du sätter pluggarna. Var noga med att ersätta de gamla packningar med nya, som gamla kan spricka och läcka olja.
7

Justera lutningen tills motorn är helt lodrät igen. Lås upp stödhävarmen innan att vinkla. Använda den trycksatta växellådsolja påfyllare, börja injicera ny växellådsolja i växellådan oljeavtappningsskruven hål i botten av motorn. När den nya oljan börjar komma ut ur oljenivåskruven hål, installera oljenivåskruven med den nya packningen, samt växellådsolja avtappningspluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104409.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.