Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Caterpillar 3208 Marine Engine

En Caterpillar 3208 är en stor, 8-cylindrig, diesel marinmotor med många komponenter. Caterpillar är en av den marina branschens ledande tillverkare av medelhög och hög hastighet marina dieselmotorer. Som med de flesta motorer med flera rörliga delar, många komponenter slits ut med tiden. Gör lite grundläggande förebyggande underhåll innan du ringer på en Caterpillar mekaniker. Problem kan innefatta överhettning, överdriven motorns vibrationer och lösa bälten. Saker du behöver
Hylsnyckel
Mjuk stålborste
Caterpillar kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera spänningen på alla remmar om motorn vibrerar överdrivet eller överhettning. Avlägsna remskyddet och kontrollera skick och spänning av generatorremmen. Lossa monteringsbulten och tre bultar justerande. Den monteringsbult håller generatorn till motorn. De justeringsbultar, när de tas bort, tillåta remmen att dras åt genom att skjuta generatorn bort från hjulen. Dra åt alla bultar när önskad spänning uppnåtts. Sätt tillbaka remskyddet. När du installerar nya remmar, kontrollera remspänningen igen efter 30 minuters drift.
2

Kontrollera batteriets elektrolyt nivån. Ta bort tanklocken. Om vätskenivån ligger under "Full"-märket, fyll ut batteriet med destillerat vatten. Borsta eventuell korrosion från batteripolerna och klämmor med en mjuk stålborste. Rengör batteriet i en lösning av vatten och bakpulver, om det är smutsigt. Använd 0,1 liter bakpulver till 1 liter vatten. Skölj batteriet fallet med rent vatten. Coat klämmorna och terminaler med en liten mängd vaselin.
3

Spola kylsystemet om motorn tenderar att överhettas och du märker skumning. Stäng av motorn och låt motorn svalna innan spolning. Ta kylningen cap-systemet filler. Gör detta långsamt, eftersom det kan finnas tryckuppbyggnad i systemet. Ta bort avtappningspluggen och låt kylvätskan rinna. Spola systemet med rent vatten. Rengör oljepluggen innan du byter den. Fyll systemet med en blandning av rent vatten och Caterpillar snabbverkande kylsystemet renare. Sätt på tanklocket. Kör motorn vid låg tomgång i ca 30 minuter för att söka efter överhettning. Om motorn fortsätter att överhettas, ha en kvalificerad Caterpillar marin mekaniker utreda vidare.
4

Inspektera vevaxeln vibrationsdämpare för sprickor eller skador om motorn vibrerar överdrivet. För mycket vibration kan orsaka skador på vevaxeln och andra motorkomponenter. Spjället är en gummiring monterad till vevaxeln för att minska vibrationer. Det ligger bakom remskyddet på framsidan av motorn. Har en Caterpillar marin mekaniker ersätta dämparen om den är skadad.
5

Rengör luftfiltret Om motorn inte svarar korrekt. Ta bort luftfiltret och filter. Torka av insidan av luftfilterhuset med en torr, ren trasa. Tvätta filtret i varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Skölj filtret. Sätt tillbaka filtret och filtret lock. Byt ut filtret om det är skadat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104213.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.