Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter en Gimbal Bearing

Endast tre saker orsakar en gimbal bäring att misslyckas. Dessa är: felaktig smörjning, felaktigt inriktad motor eller en sönderriven U-joint bälgar, som låter vatten i. En tur av hjulet i endera riktningen bringar lagret för att göra en omisskännlig morrande ljud när en gimbal lagret går dåligt. När lagret börjar morra, kan ägaren vara säker på att han har en dyr reparation på händerna. Detta eftersom de flesta båtägare kommer att kalla på en båt mekaniker att göra denna typ av reparation. Å andra sidan, kan de med mekaniska färdigheter och en verktygslåda utföra uppgiften själva. Saker du behöver
Toolkit Review kryssmejsel
Brukskniv
5-pound glidhammare
Tre klo gimbal lageravdragare
Märkpenna
Gimbal bärande förare
Snap ring tång
Hammer
Motor justeringsredskap
U-joint bälg
avgasbälgen
Bellows självhäftande
Visa fler instruktioner
1

Ta båten från vattnet. För att förhindra skador på propellern, ta bort den från den utgående axeln med hjälp av de verktyg som är nödvändiga från en verktygslåda.
2

Ta bort muttrarna och brickorna som håller power trim kolvar på kolven dubbar. Ta kolvarna och skjuta dem ur vägen genom att köra ett rep genom ögonen av Power kolvar knyta ändarna av repet till föremål ovanför arbetsområdet. Addera 3

Skruva loss muttrarna från en enhet monteringstappar i bell bostäder. Skjut ut enheten utanför monteringsnitarna. Ställ ut enheten åt sidan.
4

Ta bort de två skruvarna som håller trim sensorn och trim stopp på sidorna av bell bostäder med en Phillips-skruvmejsel. Ta bort trim sensorn och stoppa.
5

bort stiften eller bultar som fäster bell bostäder till kardankåpa, exponeras efter avlägsnande av trim stopp och trimma sensorer.
6

Sever de U-joint bälgar med en mattkniv samtidigt som du drar tillbaka på bell bostäder. Sever avgasbälgen. Låt bell bostäder hänga ner ur vägen.
7

Ta bort låsringen framför kardanupphängningen lagret, i förekommande fall, från kardankåpa med en låsring tång och kassera den.

8

Skruva den gängade änden av en 5 pund glidhammare in i en tre-käke gimbal lageravdragare.
9

Tryck käftarna hos avdragare och glida dem inuti den inre ras av gimbal lagret. De fjäderbelastade käftar kommer att expandera för att ta tag i baksidan av lagrets ytterring. Skjut partiet av glidhammare bort från båten snabbt och kraftigt tills den träffar punkten i slutet av glidhammare. Gör detta flera gånger tills gimbal lagret är ur kardankåpa.
10

Rikta den öppna änden av tolerans ringen på utsidan av gimbal lagret med att hålet för smörjningen. Gör en markering på den främre sidan av lagret som motsvarar läget för hålet för smörjningen. Den främre sidan av lagret är den sida med två långsträckta skåror. Rita ett annat märke på utsidan läppen av kardankåpa som överensstämmer med smörjnippel på kardankåpa.
11

Slip gimbal lagret i kardankåpa, se till att båda varumärkena är i linje. Sätt en gimbal bärande förare i den inre banan på gimbal lagret. Slå den andra änden av lagret föraren med en hammare tills lagersäten. Ta lagret föraren.
12

Skjut en motor justeringsredskap i innerbanan av kardan lagret och sedan in i motorn kopplingen. Om motorn justeringsredskap inte glider in i motorn koppel, justera motorn.
13

Rengör avgasporten på båten sidan. Applicera bälgen adhesiva till insidan av de nya avgasbälgen. Skjut en klämma över änden av avgasbälgen, sätts de avgasbälgen på avgasporten och dra bälgen klämma i sitt ursprungliga läge.
14

Skjut en bälg klämma på balanshjulkåpan sida U-joint bälg. Applicera bälgen adhesiva till insidan av klockan sidan av de U-gemensamma bälgen. Slip bälgen på bell bostäder och dra åt klämman i sitt ursprungliga läge.
15

Skjut en bälg klämma på den andra änden av U-joint bälg. Applicera bälgen adhesiva till insidan av de U-gemensamma bälgen. Slip gimbal sidan av de U-gemensamma bälg i balanshjulkåpan på skuldran på kardankåpa. Kontrollera placeringen av U-joint bälgar på kardankåpa genom att sticka en hand innanför U-joint bälg och känna sambandet mellan bälgen i kardankåpa. Justera placeringen av de U-joint bälgar på kardankåpa behov. Låt bälgen limmet att ställa upp. Dra bälgen klämma sitt ursprungliga läge.
16

Passa in hålen i sidorna av bell bostäder med hålen i kardankåpa. Sätt tillbaka bultarna eller stift som fäster de två. Sätt tillbaka trim sensorn och trim hållplatser.
17

Sätt en klämma på bell sidan av avgasbälgen. Ansök bälgen lim på insidan av avgasbälgen och skjut bälgen på avgasporten på bell bostäder.
18

Skjut ingående axel ur enheten genom gimbal lagret och in i räfflorna i motorn kopplare och passa in en enhet monteringstappar på bell bostäder med monteringshålen i en enhet. Skjut ut enheten tills den möter bell bostäder. Skruva åt muttrarna tillbaka på en enhet monteringstappar och dra åt dem.
19

Knyt upp och ta bort repet upphävande av power trim kolvar. Slip reglarna på sidorna av en enhet i hålen i power trim kolvar. Skjut en platt bricka på varje bult. Skruva fast muttrarna på bultarna och dra åt dem. Fäst propellern, slutföra byte av kardan lagret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104669.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.