Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Mercruiser 4,3 liter

Den Mercruiser 4,3-liters motor i båten måste vinterbonade att undvika skador vid minusgrader. Förgasaren och motorblocket båda behöver särskild uppmärksamhet innan vinterförvaring. Om motorn inte är ordentligt winterized, kan vattnet inuti spricka faktiskt motorblocket. Bensinen som är kvar i förgasaren kan orsaka delarna som tandköttet upp. Dessa problem kan undvikas genom vinterförvaring din motor själv, vilket är ganska lätt att göra och kräver endast grundläggande verktyg och material. Saker du behöver
Wrench in
Imma olja
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan motorrummet. De flesta båtar har en release spak på varje sida som ska tryckas för att luckan ska öppnas. På motorns
2

Titta och lokalisera gnistfångaren. Det är en rund luftfilter, ofta guld, som monteras till förgasaren. Ta bort muttern som håller den på förgasaren med en skiftnyckel. Fatta gnistfångaren och dra upp den för att ta bort den från förgasaraggregat. Du kommer nu att kunna se spakarna på förgasaren.
3

Tryck på varje spak på förgasaren ner med handen medan sprutning imma olja i förgasaren. Spraya utsidan komponenten samt att förhindra lack.
4

tillbaka gnistfångaren på förgasaren. Trä muttern på bulten och dra åt den med en skiftnyckel.
5

Leta avtappningspluggen på motorblocket. Hänvisa till båtens ägare manual för avtappningspluggen plats, eftersom varje årsmodell är annorlunda. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel och låta vattnet rinna ut ur motorn helt innan du sätter tillbaka pluggen och dra åt den med en skiftnyckel.
6

Ta bort avtappningspluggen från båten med en skiftnyckel låta vattnet rinna ur båten.
7

Sänk outdrive att upprätthålla smörjning av kugghjulen genom att trycka på knappen trim på gasreglaget församling.
8

Ta bort negativa batterikabeln från batteriet genom looseing muttern med en skiftnyckel.
9

tillbaka motorlucka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103407.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.