Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur till Ändra Prop för maximal prestanda

En stötta (propeller) är ger kraft, dragkraft och riktning för en utombordare eller inombordsmotor. Om propellern är skadad, måste den bytas ut omedelbart. En prop kan skadas genom att träffa vattnet skräp som stockar, kvistar, pålverk och andra undervattensfarkoster skräp eller flytande. Din prop kan ha fiskelina eller annat skräp som påverkar dess prestanda. Du kanske vill byta ut en stötta för bättre prestanda såsom vattenskidor. Du kanske vill byta från en aluminium tre-bladig prop till en rostfri fyrbladig prop. Du kan ersätta en stötta med några grundläggande handverktyg i ungefär en timme. Saker du behöver
ersätter prop
Tänger
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums drivhylsa inställd
Gummi Mallet
Momentnyckel
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

räta ut och ta bort sprinten som är inne i den stora prop mutter och propelleraxeln med tänger. Dra ut sprinten ur axeln och placera den i ett säkert område.
2

Lossa den stora muttern i mitten av prop med en 1/2-tums enhet breaker bar, 1/2 -tums enhet förlängning och en socket. När muttern är löst, avslutar lossa och ta bort muttern med en ratchet, förlängning och uttaget. Placera sockeln på ett säkert område.
3

Dra brickan bort av propelleraxeln och placera den i ett säkert område. Om tvättmaskinen har böjbara flikar, använd en skruvmejsel för att räta flikarna. Dra brickan från axeln.
4

Grab båda sidor av prop och dra ut tills den är från axeln. Använd en gummiklubba om det behövs för att knacka på baksidan av prop bladen tills prop är från axeln. Inspektera för fiskelina, ogräs eller trassliga skräp som kan fastna din prop. Applicera ett tunt lager av vattenfast fett på gängorna på propelleraxeln.
5

Matcha insidan av ny prop hålet upp med splines på propelleraxeln. Vända processen. Skjut den nya prop på axeln tills den är helt på axeln. Placera platt-brickan över axeln och upp mot framsidan av prop.
6

Skruva den stora muttern på axeln tills muttern är tätt mot platt-brickan. Dra åt muttern med breaker bar och uttag. Dra åt muttern till 80 till 100 foot-pounds med en momentnyckel och en socket. Ta prop och vrid den med händerna för att säkerställa att prop fritt att slå på axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104470.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.