Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en 470 Pump Mercruiser Water

Vattenpumpen i din Mercruiser 470 ligger i outdrive. Det är en liten, rund, impeller-typ struktur som monteras på drivspindeln. När motorn roterar, snurrar vattenpumpen för att dra in vatten i motorn för att hålla det svalt. Vattenpumpen bör bytas varje säsong för att säkerställa en varaktig motor. Köp en ny vattenpump och byt ut det själv. Jobbet bör ta dig ungefär en timme och kräver bara några få enkla verktyg. Saker du behöver
Töm behållaren Skruvmejselsats
Wrench in
växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Crawl i din båt och skjut gasreglaget i framåtväxeln. Sänk outdrive genom att trycka på knappen trim på gasreglaget.
2

Leta avtappningspluggen vid botten av outdrive nära konen. Du behöver en stor platt skruvmejsel för att ta bort pluggen. Placera en dränagebehåUaren under pluggen och ta bort pluggen med en skruvmejsel. Låt växellådsolja rinna ur outdrive.
3

Ta bort skruvarna som håller fast den nedre delen av outdrive till den övre sektionen. Bultarna är placerade mellan flänsarna i mitten av outdrive. Ta bort den nedre sektionen av outdrive från den övre delen. Placera nedre delen på en plan yta.
4

Lokalisera vattentäckning pumphuset ovanpå den nedre delen av outdrive. Den drivspindel sträcker sig ut ur huset, som hålls till outdrive med fyra bultar. Avlägsna bultarna och dra locket från outdrive att exponera vattenpumpen.
5

tag pumphjulet vattenpumpen och dra bort det från drivaxeln.
6

Placera den nya impellern vattenpumpen på drivaxeln. Byt vatten pumphuset täcka och dra åt bultarna med en skiftnyckel.
7

tillbaka den nedre delen av outdrive på den övre sektionen. Montera och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
8

Skruva kontakten växellådsolja som kom med växellådsolja flaskan i avtappningspluggen på outdrive. Pumpa växellådsolja i outdrive med handpumpen som följde med flaska glidmedel tills växellådsolja sipprar ut ur lufthålet på den övre delen av outdrive.
9

Ta växeln smörj slangen och sätt tillbaka avtappningspluggen i outdrive. Dra i kontakten med en platt skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104047.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.