Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Varför Mässing Hull plåtarna?

Mässing, en legering av koppar och zink, är en av de äldsta legeringarna som människan känner till. Även om inte till fullo förstått förrän den romerska perioden, väckt denna metall unika utseende, och mekaniska och kemiska egenskaper snabbt det till framträdande i ett antal områden. Skeppsbyggare var några av de första att erkänna mässing 'mer mystiska kemiska egenskaper och använda dem för att förbättra sina skapelser "livslängd. Muntz Metal

Mässing finns i många olika varianter, men skrov-plattan legeringar kommer i endast ett fåtal. Den vanligaste av dessa är Muntz metall, vilket är cirka 60 procent koppar, 40 procent zink och mindre än en procent järn. Denna metall, uppkallad efter 19-talets metallarbetare George Frederick Muntz, har använts som en ersättning för beläggningar koppar skrov för nästan lika länge som det har funnits. Muntz metall var mycket billigare än koppar, men behållit de flesta av sina överordnade materialets önskvärda egenskaper.
Mekaniska egenskaper

Brass är inte det lättaste materialet ute, men det är ganska mjuk och lätt att forma till de tunna ark som krävs för att följa komplexa skrovformer. Efter formning, behåller mässing tillräckligt draghållfasthet för att motstå deformation och mindre påverkan, men är tillräckligt mjuk för att den inte kommer att spricka vid nedslaget. Som koppar, mässing har också utmärkt smörjförmåga, så det hjälper ett fartyg för att enkelt skära genom vattnet.
Resistens mot beväxning
p Detta är den primära anledning till att använda koppar och mässing på ett fartygsskrov. Fartyg är som mobila rev, vilket ger en perfekt barnkammare för musslor, skeppsmask, havstulpaner och korall. Dessa biologiska agens inte bara öka drag går genom vattnet, men kan lägga en hel del vikt om lov att bygga upp. Koppar och dess legeringar utstrålar metalljoner som är mycket giftiga för många mikroorganismer, men ganska godartat för större critters. Silver och koppar uppvisar denna effekt mer än de flesta andra metaller, men rostfritt stål och aluminium också motstå biobeväxning i mindre grad.
Alternatives
till Muntz Metal

Muntz metall ISN 't perfekt, det är bara billigare än koppar. Lägga till en bit av aluminium till Muntz metall gör den mer motståndskraftig mot saltvatten korrosion, men sänker sina Biofouling attribut. Rostfritt stål är att föredra för kallare arbetsmiljöer, som kan orsaka den mässing att få spröda och benägna att spricka. Kopparbaserade färger länge sedan ersatt Muntz metall för de flesta marina användningsområden, och elektrostatiska skrov-avgiftssystem kan hålla ett skrov Critter-fri så länge systemet är på.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104487.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.