Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Specifikationer för en HP500 Motor

Den Mercruiser HP500 EFI Aquamatic motorpaketet introducerades först av Mercury Racing 1999. En utombordsdrevet motor ger framdrivning till motorbåtar genom ett tvådelat system med elproducerande kardandrift på den övre halvan av enheten inne i båten och propellern utanför båten på den nedre halvan. Som av november 2010 Mercruiser HP500 EFI har ersatts med Mercruiser HP525 EFI. Prestanda

åtta-ventil Mercruiser HP500 EFI sterndrive producerar 470 hästkrafter (hk) eller 390 kilowatt (kW) av makt, med högst 5.200 varv per minut (rpm). Den har en precision CNC-svarvad gjutjärn motorblock med ett deplacement - annars känd som storlek - på 8,2 liter eller 502 kubiktum. Motorn har en effekt på generatoreffekt på 60 ampere och generator wattal 847. Det har också fått en trestjärnig CARB rating från California Air Resources Board, vilket betyder att den uppfyller byråns 2008 avgasnormerna och producerar 65 procent mindre utsläpp än en stjärna märkta motorer.
Mått

HP500 EFI från Mercruiser väger 1,113 pounds och är 39 inches lång, 34 inches bred och 22 inches tall. Den har en borrning och slaglängd 4.47 inches med fyra inches, tillsammans med en multiport insprutningssystem med en hög-flöde spjällhus att öka hästkrafter och en trimmad insugningsrör för att ge ett bättre bränsle /luft-blandningen. Motorn körs på bensin betyget på 87 oktan eller högre.
Transmission

Standarden drivenheten på en Mercruiser HP500 EFI Aquamatic är en Bravo One XZ med antingen en höger eller vänster rotation - som vrider propellern medurs och moturs, vilket möjliggör förbättrad hastighet och hantering. Den har en utväxling på 1.36:1 eller 1,5:1, vilket möjliggör snabbare eller långsammare cykling genom växlar. Ytterligare drive alternativ är Bravo One XR, Bravo One XR Sport Mästare, Bravo One Short Sport Mästaren och torr-sump Six. Bravo One XZ och Bravo One XR-enheter inkluderar separat dual-vatten pickup och låg-vatten pickup växelhus lagerhus.
Delar

vevstakar på Mercruiser HP500 EFI sterndrive är smidda ur fullständigt bearbetade och 4340 legerat stål som har skjutits-blästrad genom en kallbearbetning process för att minska stress. Den har en hydraulisk rulle kamaxel, ge ökad vridmoment vid lägre varvtal varvtal, vilket minskar bränsleförbrukningen och ökar prestandan. Den stora oljekylare termostatkontrollerat att snabbt höja temperaturen olja motorn optimala operativa nivåer och hålla oljetemperaturen inom ett konsekvent intervall. Oljan termostat och positiv vevhusventilation ventilen är konstruerade för att minska oljekondens vilket kan leda till tjock uppbyggnad av trögflytande vätskor inne i motorblocket. Den Serpentine belt systemet är en enhet i ett stycke som kräver mindre kraft för att vrida motordelar och bidrar till att öka potentiella hk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103907.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.