Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man arbetar med gelcoat & Cab-O-Sil

Om din glasfiber Båten har en grop, en skölp eller en liten spricka i skrovet, är ett bra sätt att effektivt reparera problemet att använda en blandning av smält kiseldioxid - - ofta känd under varumärket Cab-O-Sil - och gelcoat, vilket skapar en tjock kitt. Denna tjocka spackel är bra för att fylla i ytdefekter, men det är ganska lite tjockare än vanlig gelcoat harts, vilket kan vara ett samband med fastställandet hårfina sprickor. Detta kitt kan reparera skador på bara en päls, men är oftast mer märkbar när den färdiga ytan tenderar att ha många porer. Dessa porer är inte vattenpermeabel dock. Saker du behöver
Arbetshandskar
Målning respirator
Skyddsglasögon
färgmatchad gelcoat harts
Cab-O-Sil
Paint cup
Trä applikator
Plast gummiskrapa
tätningsfilm (tillval) 100-slippapper
220-grit sandpapper
400-grit sandpapper
600-slippapper
ren trasa
Rubbing

Visa fler instruktioner
Blandning
1

Sätt på dig arbetshandskar, skyddsglasögon och andningsskydd. Häll färgmatchad gelcoat harts i färgen cup i ett väl ventilerat utrymme eller utomhus. Tillsätt Cab-O-Sil långsamt och rör om med trä applikatorn. Sluta lägga till Cab-O-Sil när konsistensen liknar jordnötssmör. Förvara Cab-O-Sil och rör om Cab-O-Sil och gelcoat harts blandningen tills den är jämn. Detta bör inte ta mer än en minut.
2

Applicera blandningen till ytan defekten med trä applikator. Använd plasten skrapan att torka över blandningen och jämna ut ytan, samt att avlägsna eventuellt överskott blandning. Det är okej om ytan inte är helt platt, eftersom blandningen kommer att minska i storlek som är något när det torkar. Om det finns för mycket av Cab-O-Sil och gelcoat blandning, kommer du slipa ner senare.
3

Seal reparation i tätande film och låter 24 timmar för att torka. Ta bort filmen och kontrollera att Cab-O-Sil och gelcoat blandningen är torr. Om blandningen är fortfarande klibbig, byt tätningsfilmen och låt torka i ytterligare minst åtta timmar.
4

Använd den tuffaste slippapper för att slipa ytan av Cab-O-Sil och gelcoat blandningen tills den är i nivå med ytan av glasfiber. Använd successivt finare slippapper för att jämna ut reparationen tills ytan har en matt glans.
5

Applicera gnugga föreningen till ren trasa. Gnid reparationen området i en cirkelrörelse tills det matchar målgång i resten av glasfiber ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104264.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.