Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Tecken och symptom av vatten i gasen av en utombordsmotor

Vatten kan gör sin väg in i båt bränsle i ett antal olika sätt. Det kan vatten i bränslet från tankstation själv, eller i det yttre s bränsleledningar. Om du kör en utombordare från en UN-tank, kan en lös mössa eller läckande slang låter vatten i bränslet. Bränsle i en bensintank är också känsliga för vatten som kondenseras från luften inuti. Motor Stamning

bensinmotorer kan generellt klara med lite vatten i bränslet. Ett vanligt resultat är en motor stamma, som droppar vatten avbryta motorns förbränning. Om din motor är stamning, men fortfarande kör, kan du vanligtvis hålla den igång och bränna igenom den förorenade bensin.
Misständningar

Vatten i gasen kan också orsaka motorn till misständning. Mindre misständningar kan kännas som en vibration i motorn, medan stora sådana kan orsaka ett högt "bang" och resultera i en puff av rök ur motorns avgaser. I en misständning, är inte allt bränsle fullt förbränns, vilket leder till rök i avgaserna.
Stalling

tillräckligt med vatten i gasen kan orsaka motorn stannar när den bryter förbränningsprocessen. I detta fall kan du ha problem med att få motorn att starta igen, eftersom vattnet blir kvar i förbränningskammaren.
Blåst dieselspridarna
p Om du har en diesel utombordare, är vatten ett mycket större problem än vad det skulle vara för en bensin-modell. Även dieselmotorer har vatten separatorer i bränsleledningen som är utformade för att avlägsna vatten från bränslet, kan dessa bli överväldigade av stora mängder vatten. I ett sådant fall kan vattnet blinka till ånga när den kommer till cylindern och förstöra en injektor genom att blåsa sin spets off. Detta skulle resultera i ett högt ljud, stark vibration, och en stoppad motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104114.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.