Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort Zebra Musslor

Införd till de amerikanska Great Lakes 1988, har zebra musslor kniviga europeiska kaptener på fartyg och industrin för åtminstone ett par århundraden. Att hålla dessa sötvatten mollusker, namnges för sin särpräglade ränder och förkärlek för ändamålsenligt parning, utanför skrov och motorer av båtar, samt rör intaget för fabriker och kraftverk, har kostat tid och pengar genom åren. Ta bort dem när upptäckas från skrovet på båten kunde förhindra mer kostsamma reparationer i framtiden. Saker du behöver
Motor muff eller högtrycksspolning
högtryckstvätt (för envisa exemplar) katalog båtbottenfärg
Visa fler instruktioner
1

Helt lyft din båt från vattnet med en båt lyft eller släpvagn. Detta kommer att hålla zebramusslor från att fästa på skrovet.
2

Kör din motor minst två gånger i veckan i 10 till 15 minuter varje gång, om du måste lämna din båt förtöjd i vattnet för en sträcka tid. Detta kommer att förhindra musslor från låsning på din kylsystemet, eftersom det varma vattnet kommer att döda dem. Om din motor är rinnande varmt, kan det bero på att kylsystemet är igensatt med musslor. Om så är fallet, stäng av motorn, lyft motorn ur vattnet och plocka några musslor som observerats i avkylningsintag. Addera 3

Tipsa något vatten ur din motor när du lämnar en kropp av vatten för en annan på en släpvagn. Detta hjälper dig att undvika att transportera några zebra musslor till nya områden.
4

Installera motor flushers eller muffar, genom att spänna fast dem till dina kylsystem inlopp och ansluta en vattenslang. Slå på vatten vid rengöring av båten, och slå sedan på din motor. Du kan spola kylsystemet medan du kör din motor medan på land.
5

Plocka bort eventuell zebramusslor du se på skrovet på din båt eller släpvagn när du utför post-trip rengöring. En regelbunden spolning och enkel drag bör bli av vuxna musslor, men vissa ungdomar kan behöva tas bort med högtryckstvätt, helst med varmt vatten (mer än 104 grader F). Torka båten, sliter sig, i ett soligt läge för att döda eventuella musslor gömmer sig i sprickor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104063.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.