Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Reasons Why Titanic sjönk

Titanic sjönk tidigt på morgonen den 15 april 1912 dödade mer än 1.500 personer. Ända sedan katastrofen, har många böcker, dokumentärer och filmer har gjorts i syfte att få en bättre förståelse av de händelser som ägde rum den dagen. Det var många faktorer som ledde till Titanics förlisning, såsom ett isberg den drabbade, hastighet och riktning av fartygets resor och en svag övergripande bygga. Isberg

Eftersom isberg är helt solid och ofta vågar djupt i vattnet, de är ett illavarslande syn på passagerarfartyg som Titanic, som inte var byggda för att tåla kraftiga stötar. Titanic sideswiped isberget, som skärs i dess skrov och flera av dess specialdesignade vattentäta skott. Detta orsakade översvämningar som så småningom nedskjutna skeppet. Hade isberget kunnat undvikas, Titanic förmodligen inte skulle ha sjunkit.
Reckless Gratis

Många historiker och observatörer skylla kaptenen på fartyget, Edward J. Smith, för förlisningen av Titanic. Trots att kaptenen fick isen varningar, fortsatte han att skjuta tillsammans på 22.5 knop i den mörka natten. En rapport från Vicki Bassett i grundutbildningen stater Engineering Review att denna höga hastighet i kombination med kyla och bräcklighet av stål som används för att bygga Titanic, orsakade fartyget att sjunka snabbt. Professor Robert H. Essenhigh har teorier om att kaptenen höll Titanic rör sig med en så hög hastighet att han försökte att innehålla en brand i ett kol bunker genom förbränning av kol och producera ånga.

Styrning Mistake

Louise Patten, barnbarn till den högste officeren att överleva Titanic katastrofen, hävdar att en styrgrupp misstag gjordes av en av medlemmarna i besättningen på Titanic. I sin bok, som diskuterar länge haft familjens hemligheter om orsaken till förlisningen av Titanic, säger hon att när besättningsmedlemmen såg isberg, kastades han in i ett tillstånd av panik, vilket påverkade hans förmåga att göra sitt jobb korrekt . Denna besättningsmedlem vände hjulet mot ett isberg, i stället för ifrån det. Hon tror att besättningen skulle ha haft tillräckligt med tid för att styra bort från isberget, men kunde helt enkelt inte utföra manövern på rätt sätt.
Svag Build

byggare av Titanic kallade det "osänkbara" på grund av sin storlek och styrka av de material som de använde. Men många historiker som har studerat resterna av Titanic är grundligt övertygade om att Titanic byggdes ett starkt sätt. Robert Ballard, en oceanograf som sökte efter vraket av Titanic, fann att fartyget hade brutit sig in två stycken, vilket kan ha inneburit att fartygets stål var inte särskilt stark. Två forskare, Jennifer Hooper McCarty och Tim Foecke, undersöktes ca 50 nitar från Titanic och fann att de innehöll höga nivåer av "slagg", en rest som kan göra nitarna benägna att sprickor och frakturer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104464.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.