Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur smörja rullar på en båttrailer

Du måste hålla hjullager väl smord, särskilt de på en båttrailer. Om en släpets hjul inte smörjas regelbundet, kan lagren fastna och orsaka skador på din trailer, vilket gör den obrukbar. Smörjning av hjullager på en båttrailer är en ganska enkel uppgift, som kräver ingen expertis. Så länge rädsla för att få en lite smutsig inte komma i vägen, nästan vem som helst kan smörja hjullagren på en båttrailer på en enda eftermiddag. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Tänger
Flat skruvmejsel sälja Grease gun sälja Grease Packer
Parts-rengöringsvätska
Flat pan
Rag
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på ena hjulet och jack den sidan av vagnen fram tills hjulen är fria från marken. Ta bort muttrarna helt och dra hjulet gratis. Bänd navkapsel med en skruvmejsel och ta bort sprinten som håller kronmuttern med tång. Ta slottet mutter, bricka och yttre lagret.
2

Diska alla lösa delar i en kastrull med delar-rengöringsvätska och låt dem torka. Undersök lagren för att se om de är skadade eller rostiga. Om så är fallet, ta dem till en återförsäljare för utbyte.
3

Placera den lösa lagret till ett fett packare, innesluta det mellan toppen och koppar botten. Bifoga en fettspruta och packa lagret med fett tills det börjar att rinna ut rullarna. Avlägsna lagret.
4

Smörj axeltappen och insidan av navet. Skjut navet på axeln och installera det yttre lagret, yttre bricka och kronmutter. Dra åt muttern tills hjulet inte vingla, men kan fortfarande rotera fritt. Sätt i sprinten och böj sin spets med en tång för att säkra den. Sätt tillbaka navkapseln och torka bort överflödigt fett med en trasa.
5

Upprepa denna procedur tills alla lagren är infettade. Sänk din trailer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104008.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.