Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger en fördäcket på en båt

Öppna båtar är populära på grund av sin enkla konstruktion, låg kostnad och hög mängden tillgängligt arbetsutrymme. Brist på trädäck lämnar maximalt utrymme för besättning, last-och fiskeverksamhet men lämnar inget skydd eller torr förvaring. Bow däck (ett upphöjt däck på framsidan av båten) stänger i en del av bågen, skapar en skyddad, torr yta som kan användas för torr förvaring. Däcket fungerar som en upphöjd plattform för hantering linjer eller för fisket, och kommer också att förstärka och skärpa den fören på båten, så att den kan hantera tyngre hav utan att lida skada på fören. Saker du behöver
Måttband behandlat virke (1 x 4 inches) katalog Jigsaw
C-klämmor
Polyuretan marina täta
Caulk pistol
3/4-tums behandlad plywood
Exteriör eller marin kvalitet färg
Pensel eller roller
Razor kniv
Visa fler instruktioner
1

Mät från insidan av bågen eller båge stem längs sidorna av båten till den önskade positionen för den bakre kanten av fören däck. Markera denna punkt på skrovet och registrera denna mätning.
2

Klipp två klossar ur behandlat 1 x 4 tums timmer att nå från fören till akterdäck varumärken med en sticksåg. Applicera en tung kula av polyuretan marina täta på baksidan av varje knap med en täta pistol.
3

Håll en cleat på plats i fören och lägre dubben så att den övre kanten är 3/4 tum lägre än den önskade höjden av däcket. Kläm dubben i läge med stora C-klämmor som ca 6 inches isär. Dra åt klämmorna precis tillräckligt för att hålla knap i läge utan att tvinga limmet för att pressa ut överdrivet.
4

vänta 24 timmar för att täta att bota. Ta C-klämmor från klotsarna.
5

Mät längden av däcket från fören eller båge stam tillbaka till den bakre kanten av dubbarna. Mät bredden på däcket i bakkant och två eller tre punkter fram till stöd i exakt kapning av trädäck.
6

Mark ut däck mätningar på ett ark 3/4-tums behandlad plywood. Skär plywood till formen beskrivs av mätningarna med en sticksåg.
7

Test-montera däck. Se till att däcket passar formen på skrovet utan några stora luckor vid kanterna. Gör nödvändiga justeringar av passformen vid denna tidpunkt.
8

Måla trall och cleat material med yttre eller marin-grade färg och en pensel eller roller. Coat delarna väl för att skydda träet från vattenintrång och låta färgen torka helt innan hantering.
9

Applicera en tung kula av polyuretan täta till den övre kanten av dubbarna. Placera däcket försiktigt på toppen av dubbarna och tryck fast den ordentligt på plats. Väg den gallergolv ner med måttlig vikt för att säkerställa god kontakt lim och låt den sedan härda i 24 timmar.
10

Trimma någon caulk som kan ha pressats ut ur toppen av skrovet /däckfogen med en rakkniv kniv. Fyll skrov /däck gemensamt med polyuretan täta med en täta pistol för att täta däcket av från insidan av båten. Låt täta härda innan stressa komponenterna eller få dem blöta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103594.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.