Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Elinstallationsmateriel Specifikationer för båt hissar

Båt hissar höja och sänka båtar in och ut i vatten. De flesta båt hissar drivs elektriskt och måste kopplas i enlighet med grundläggande specifikationer. Dessa specifikationer är beroende av faktorer såsom storleken på båten lyft motorn eller motorerna, inspänningen tillgänglig för motorerna båt lyft och längden på kabeln som krävs för att ansluta motorerna korrekt. Spänning

Många mindre båt hissar har motorer som kan köras bort av standard hushåll 115 volt växelström från en enskild brytare. Större båt hiss motorer kräver ofta 230 volts anslutningar, som liknar en elektrisk spis eller elektriska torktumlare. Varje typ av motor har olika ledningar krav som bör följas. Försöker använda 115 volts ledningar specifikationer för en 230 volts båt lyft kan orsaka en brand, en utbränd motor eller en trasig brytare.
Wiring Avstånd

annan specifikation som måste följas är avståndet att ledningarna kommer att köras från brytaren panelen till båten lyftmotorn. Till exempel kan du använda 12 gauge tråd på en halv hästkraft, överstiger 115 volt motorkablar ansökan så länge ledningarna inte 50 meter. Om ledningarna sträcker sig längre än 50 meter, måste du byta till åtta gauge tråd för att säkert överföra strömmen.
Motor Hästkrafter

hästkrafter av Motorn kommer direkt att påverka ledningar specifikationer. En mindre motor, t.ex. en halv hästkraft motor, inte kommer att ha samma krav som en större hästkrafter motor. På samma sätt kommer ett 115 volts motor behöver inte samma tjocklek på tråd som en 230 volts motor skulle behöva.
Wiring upp saker ordentligt

När du har bestäms längden på kabeln som du behöver, liksom de ingående effektbehov och hästkrafter i din motor, kommer du att kunna ansluta din båt lyft ordentligt. Till exempel kommer ett 230 volts motor som är tre fjärdedelar hästkrafter och har 0 till 50 meter ledningar behöver 14 gauge tråd för att säkert nå full operativ effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104153.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.