Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter vattenpumpen i Utombordsmotorer

Vattenpumpen i en utombordsmotor kan bli igensatta och skadade från skräp i vattnet få dras upp i det. Om du inte rengör pumpen ut, kommer du så småningom att ersätta den. Byta en pump i en utombordare båtmotor är mer komplicerat än att ersätta en bils pump, den yttre pumpen består av separata komponenter som tas bort och installeras separat. Du bör byta ut alla dessa komponenter tillsammans, byta ut hela pumpen. Saker du behöver
12 till 14 mm skiftnyckel
Acetylen fackla (tillval) katalog Water pump kit
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss bultarna som förbinder motorns nedre delen av midjan. Koppla bort manöverlänkage och separera det nedre huset från den övre.
2

Ta och spara packningen om man befann sig mellan husen. Notera placeringen av varje placeringsstiften för att ansluta de två husen.
3

Ta bort skruvarna för vattenpumpen huset och glida av huset. Ta bort vattenpumpen från basen, glider dess pumphjul runt motoraxeln och sedan ta bort packningen och stålplåt.
4

Installera det nya pumpen i botten, med början i stålplåt, ett nytt packning och sedan pumphjulet. Rada upp och skjut pumprören tillsammans.
5

tillbaka huset till vattenpumpen med dess bultar.
6

Applicera en antikärvningsmedel på gängorna på . bultarna för nedre enhetens hölje
7

Återanslut nedre huset till mittsektionen med hjälp av locater stiften som en vägledning och tillämpa de bultar, inte åt för hårt dem med din skiftnyckel
. Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104192.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.