Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du väljer en propeller för en båt

Precis som en båt skiljer sig från en annan, kan rätt propeller för en viss båt skiljer sig också. Propellrar finns i olika storlekar, material och kvaliteter. De har också olika antal blad. Dessa variationer i propellrar presentera en mängd olika alternativ för en båtägare att besluta om när det blir dags att välja rätt propeller för en båt. Om du behöver hjälp med att bestämma den bästa propellern för din båt, samråda med en lokal båt mekaniker, granska din instruktionsbok eller använda ett Internet-baserat verktyg propeller val som den som tillhandahålls av Overtons.com. Saker du behöver
Boat användarmanual
Visa fler instruktioner
1

Välj rätt storlek din propeller behöver vara. Propeller storlekar är kategoriserade efter deras diameter och stigningen. En propeller tonhöjd mäter den totala framåtrörelse av propeller efter den har avslutat en revolution. Det är alltid mätt i inches. Propellern diameter motsvarar storleken av båtens motor. Den större motorn desto större propellerns diameter bör vara.
2

Bestäm vilket material propellern bör byggas från. Propellrar kommer i allmänhet i ett av tre olika material: aluminium, komposit och stål. Aluminium propellrar är de vanligaste propellrar tillgängliga och är lämpliga för ett brett spektrum av användningsområden och aktiviteter. Sammansatta propellrar är billiga och erbjuder kvalitet prestanda. Stål propellrar är den dyraste och hållbara.
3

Välj mellan antingen en tre eller fyra blad propeller. Tre bladspropellrar är bäst för fritidsbåtar medan högpresterande båtar normalt är bättre lämpade för fyra blad istället.
4

Hitta en propeller som arbetar inom acceptabla vidöppna-gas (WOP) rpm rad din båt. Konsultera din instruktionsbok för att bestämma dess WOP. Att välja fel propeller resulterar vanligen i din motor i onödan över arbetat och stressad, vilket leder till reparationer och andra problem motor snabbt. Den WOP intervallet för en typisk båt är mellan 5.000 och 5.500 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103999.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.