Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av Underwater undervattensfarkoster

undervattensfarkoster används främst av forskare att bedriva forskning på djupa nivåer under ytan av havet. Undervattensfarkoster är skapade för människor att driva ombord, eller på avstånd från ytan av vattnet. Dränkbar

En dränkbar liknar en ubåt, förutom det inte bedriver affärer med mat, vatten och syre för att upprätthålla mänskligt liv under en längre tid. En dränkbar är oftast utformade för att resa till större djup än en ubåt, med en del resor till nivåer under 20.000 fot på grund av deras starka konstruktion. Undervattensfarkoster är oftast utformade för att bära två eller tre människor som utför vetenskaplig forskning på outforskade områden under havet. Använda undervattensfarkoster, har forskare upptäckt samhällen av djur och växter under havsytan som inte var tänkt att existera, på grund av bristen på ljus och extrema tryck av det djupa havet. <
Historik
br>

första undervattensfarkoster var kända som bathyscaphs eller bathyspheres, från grekiska ord som betyder djup och båt, enligt Science Encyclopedia. Dessa första undervattensfarkoster var utformade som stål tefat som sänktes från ytan eller från en värd skepp, från vilken en stålvajer höll fatet med andra kablar som ger syre och telefonlinjer. Den franska djuphavet explorer Jacques Yves Cousteau var en av de första att använda sig av ubåtar utrustade med jetplan för att underlätta rörelse under ytan på 1970-talet.
Bemannad

Användningen av bemannade undervattensfarkoster vanligtvis drivs genom nationella forskningsorgan och utbildningsinstitutioner. Bemannade undervattensfarkoster är utformade för specifika forskningsprojekt arbetsuppgifter, och inkluderar armar och skopor att samla in vetenskapliga prover från havsbotten, och innehåller belysningssystem för att belysa områden där solen inte tränger. Undervattensfarkoster, såsom Argo, har använts för att upptäcka vrak inklusive Titanic 1985. Bemannade undervattensfarkoster kan transportera syre tankar att stödja människors liv under en angiven tidsperiod, eller kan kopplas samman med en syre slang för att transportera syre till dem ombord, eftersom fartyget är under havsytan.
Obemannade

undervattensfarkoster som styrs via fjärrstyrning från ytan eller en värd fartyg används ofta för att undersöka farliga områden i havet. Till exempel, var den dränkbara Jason brukade fotografera inne i vraket av Titanic efter upptäckten. Undervattensfarkoster kan bära stillbild och videoutrustning för att upprätthålla en visuell dokumentation av utforskning av ett djupt havsområde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104469.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.