Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett avgassystem i en Diesel Båt

dieselavgassystem bär avgaser och värme från motorn och lufta den i atmosfären. Bult till grenröret, kör avgasröret horisontellt genom maskinrummet och vänder vertikalt för att köra igenom däcket. Den vertikala rördragningar till ovanför taklinjen där ljuddämparen är monterad. Ljuddämparen förbryllar noteringen av motorns pulser, som kan vara ganska motbjudande, och ger mottryck för systemet att underlätta avstämning av luft /bränsleblandning och hjälpa till att minimera mängden fria kolväten (oförbränt bränsle) som flyr i avgaserna ström. Saker du behöver
4-tums stålrör (rostfritt eller kolstål) katalog skärbrännare
Rörfläns
Svetsutrustning
Avgaspackning material sortiment Electronic Hardware (bultar, muttrar, brickor) katalog Skiftnycklar Sida 2 90-graders böjar
ljuddämpare Sida 3 av 1/4 platta lager
Keramiska ljuddämparen wrap
Ljuddämpare gips
Visa fler instruktioner

1

Skär ett tvärsnitt av röret med facklan löpa från avgasgrenröret till önskad plats för vertikal stapel. Svetsa flänsen till ena änden och temporärt montera flänsen till grenröret med några bultar. Märk röret högst upp för att hjälpa till att rikta flänsen och armbågen.
2

Ta bort röret från grenröret och svetsa på armbågen. Se till att röret är om med märket uppåt och rikta armbågen till märket. (Detta kommer att förhindra införsel av en twist till röret, vilket kan försvåra resten av processen.) Addera 3

Svetsa den vertikala sektionen av rör till toppen av armbågen. Skär korta bitar av platta lager för att fungera som monteringsflikar och svetsa dem mellan röret och all tillgänglig struktur för att stabilisera röret och hindra den från att röra sig på grund av vibrationer eller båt rörelse.
4

Weld ljuddämparen till toppen av det vertikala röret. Tillsätt flera plana lager flikar till ljuddämparen för att bära upp vikten av det och förhindra rörelse pågår. Svetsa en ytterligare armbåge till toppen av ljuddämparen om ljuddämparen inte har en inbyggd "valdeltagandet." Placera armbågen pekar akterut (på baksidan) för att förhindra att regnvatten och vattendroppar kommer in i röret och eventuellt översvämma motorn.
5

Wrap avgasröret med keramisk wrap inne i maskinrummet och alla andra slutna utrymmen som det passerar igenom. Wrap någon extern rördragning som möjligen kunde kontaktas av besättningen. Gips inslagning grundligt att binda omslaget till röret och tillsätt ytterligare värmeskydd. (Den wrap kommer att hålla värmen inne i röret, och hindra den från att stråla in i båten, eller bränna en besättningsmedlem i händelse av oavsiktlig kontakt med röret.)
6

Installera Avgaspackning mellan grenröret fläns och avgasröret fläns. Dra åt alla flänsbultarna ordentligt med skiftnycklar. Använd låsbrickor på flänsbultarna att förhindra motorns vibrationer från säkerhetskopiering bultarna bort och skapa en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103521.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.