Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Testa Generator på en Mercury 125 utombordare

En generator på en motor ger ström till de olika elektriska komponenterna i motorn, liksom allt ansluten till batteriet och kräver elektrisk ström för att fungera. Dessutom arbetar generatorn som en generator för att hålla batteriet hos motorn laddade vid alla tidpunkter. Medan vanligast i bilar, kan växelströmsgeneratorer hittas på alla motorer med ett batteri, även på båtar. Om din Mercury 125 utombordsmotor börjar verka trög eller de elektriska tillbehören spotta och ljusstyrkan när motorn är igång, är chansen att du behöver kontrollera generatorn för eventuell ersättning. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

säkerställa att utombordaren för din Mercury 125 är i vattnet, eftersom utombordsmotorer använder vatten för kylning . Om motorn körs ut av vatten, kommer utombordaren vattenpump impeller fungerar inte, och du kan skada motorn permanent. Om båten inte är dockad, kan du sänka motorn i en 50 liters fat med vatten eller specialiserat test tank om du har tillgång till dem.
2

Exponera motorn genom att ta bort locket och starta utombordsmotor. Låt den gå på tomgång. Ställ ratten på din multimeter till DC avläsning, eftersom de allra flesta utombordsmotorer fungera som bilmotorer på DC volt. Se din bruksanvisning för att kontrollera att ditt märke /modell av Mercury 125 motorn är densamma, som olika år och modeller av motorer kan vara annorlunda.
3

Fäst den negativa kabeln på multimeter till den svarta, negativa polen på batteriet. Ta pluskabeln på din multimeter och anslut den till muttern som håller den elektriska kabeln från batteriet, vilket bör vara tydligt märkt med den röda isoleringen täcker tråden. Kontrollera den digitala displayen och leta efter läsningen.
4

Leta efter avläsningar över 8 volt. Den genomsnittliga utombordare körs på 8 till 10 volt, och beroende på batteriet som du har installerat, kan din generator att producera mindre ström. Allt över 12 volt indikerar att batteriet och generatorn arbetar med full kapacitet, medan något mindre än 8 volt indikerar ett fel eller problem med generatorn.
5

Stäng av motorn efter att testa generatorn. Ta bort alla kablar för multimeter och byt /stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103998.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.