Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter inre och yttre Boat Propellrar

inombordare och utombordare båtar är också känd som inombords-utombordsmotorer, inombordsmotorer eller I-Os. Inombordare och utombordare har en motor på insidan av skrovet och en undre enhet bestående av drev och propeller hängande utanför båten. Det finns ett antal skäl en ägare måste veta hur man ändrar en prop. Många IO motorer kräver prop tas bort i syfte att dränera outdrive olja och ersätta den, vilket är ett årligt underhållsbehov. Alla rekvisita måste tas bort för att ersätta en skadad propeller oavsett om det är en flisas blad, eller klippt hubb. Saker du behöver
Prop skiftnyckel
1 fotdel av 4-av-4 trä
Prop anod (tillval) sälja Grease
Visa fler instruktioner

1

Använd motorns hissen på rodret för att höja outdrive till den högsta nivån, inklusive släpvagn hissen för att få det hela vägen upp och ur vattnet. Gör detta steg även om du ändrar prop med båten på en trailer eller uttag för att få propellern upp till en enkel arbetsnivå.
2

Lyft flikarna ur låsmuttern i mitten av prop med hjälp av spetsen på din prop skiftnyckel för lyft. Det kommer att finnas många flikar, men oftast bara tre trycks in, så att så flikar slits ut, bryta eller klippa bort, det finns fortfarande andra som kan skjutas in för att ta dess plats. Låsflikama hålla prop på plats på navet.
3

Sätt in nyckeln änden av prop skiftnyckel i mitten av prop runt prop mutter. Jam avsnittet av 4-av-4 trä mellan outdrive och prop för att hålla den från att snurra när du slår. Lossa muttern.
4

upphäva träet när muttern lossas och vrid prop moturs, för hand, när du använder nyckeln för att fortsätta lossa den för extra rörlighet.

5

uppmärksam på ordningen för avlägsnande av de små inre delar så att du kan sätta tillbaka dem på i samma ordning. Ta bort mutter, lås-fliken och skjut sedan prop off. Placera prop på marken vänd mot dig. Nå in och ta tag i navet in och dra ut.
6

Ta bort den sista brickan som ligger bakom prop på drivaxeln. Var uppmärksam på den position där det Byt in det med rätt sida uppåt.
7

Rengör drivaxeln med en trasa. Applicera en tunn film av fett på axeln. Byt propellern brickan.
8

Sätt navet i mitten av prop så att ryggarna linje upp inuti och placera den på drivaxeln så långt det går.

9

Byt ringen låstungan och muttern. Snurra prop medurs samtidigt som du vrider muttern med prop skiftnyckel. Block med 4-gånger-4 för de sista varv som helt dra åt muttern. Använd den spetsiga änden av prop skiftnyckel att skjuta tre av flikarna på plats i sina odlingar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103717.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.