Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Tekniker för målning glasfiberbåtar

Färgen på en glasfiber båt gör mer än ser trevligt. Utan en solid lager färg på den, kommer glasfiber vara helt öppna för sol och vatten. Glasfiber exponerade för solen kommer att försvagas över tiden medan vattnet kommer att få den att bubbla och bryta isär. Det finns några metoder för att applicera ett skyddande skikt av färg till din glasfiber båt. Gelcoat

Gelfärgerna är mycket vanliga på båtar idag, främst eftersom beläggningen förhindrar bindningen av mögel på båten själv. En gelcoat appliceras med en speciell applikator och behöver mycket tid för att torka. En av nackdelarna med att tillämpa en gelcoat till din båt är att den inte håller sig väl i starkt solljus eller till elementen. Oförmågan att klara elementen orsakar väl båtens lack att förlora sin lyster i några månader, oavsett hur mycket du vaxa den. Några av de högre prisklasserna gelcoats håller sig väl i flera år, men de kostar betydligt mer än andra färg alternativ.
Spray On Application

Besprutning en båt kan göras med antingen en kompressor eller en färg pistol med en pump. Måla med en kompressor kan vara en snabbare process eftersom du inte behöver stanna för att pumpa för sprej trycket. Om du ska spraya din båt, måste det vara i någon typ av hölje. Vind kan orsaka att färgen spraya i fel riktning, och damm samt andra objekt kan bli blandas med färg och skapa en grov finish på båtens lack. Men båtar som har sprutats torr ganska snabbt.
Roll On Application

Som med de flesta plana ytor, kan en båt också målas med rullar. När färgen rullas på jämnt, detta omedelbart följs av en fin pensel för att jämna ut alla ojämna fläckar i lack. Det är fortfarande rekommenderas att båten tas i en inneslutning för denna målning metod. Även om det tar längre tid än sprutning, med roller innebär mindre skicklighet i att få färgen appliceras korrekt så att du har en större chans att få en mer professionell finish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103578.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.