Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Klipp & Lay Matta på en båt

Under livslängden på din båt, kan du behöva byta ut mattan på grund av slitage. Marine matta är mycket starkare än traditionellt bostadsområde mattan eftersom det måste tåla element såsom skarpt solljus, regn och fukt, av vilka ingen är faktorer för regelbunden mattan. Med noggranna mätningar före kapning mattan är av största vikt att hålla sig från att slösa någon matta på grund av illasittande bitar. Saker du behöver
Roll av marina mattan
Utility kniv
Marine-grade mattan lim
Skruvmejselsats
SPACKEL
Måttband
Krita
Rak kant

Visa fler instruktioner
1

bort eventuella säten eller förvaringsfack ligger på golvet, hålla monteringsverktyg på ett säkert ställe. Bänd upp den gamla mattan med en platt skruvmejsel och skrapa upp det gamla limmet med en spackel. Inspektera brädorna för röta, eftersom detta är en perfekt tid att byta ut dem om de är dåliga.
2

Mät dimensionerna på båtens golv med ett måttband. Identifiera eventuella hål som måste skäras ut mattan, såsom mittkonsoll eller säten fristående.
3

Överför måtten till baksidan av mattan, med försiktighet för att mäta korrekt. Använd krita och en rak kant för att beskriva varje skär. Försök att hålla en enda bit av mattan så du kommer inte ha skarvar mellan stycken, men det är oftast inte ett alternativ i större båtar. Om du måste använda mer än en bit av mattan, dra utskärningar så att högen av mattan är vänd åt samma håll för varje del.
4

Skär mattan längs krita linjer med ett verktyg kniv när du kontrollerat att varje mätning. Låt den värmas i solen i 15 till 20 minuter för att ta bort rynkor och mjukare underlag, vilket gör mattan mer följsamma och lättare att installera.
5

Spread vattentäta marina mattan lim på golvet med användning av en spatel med början vid en ände av båten. Fungerar bara på hälften av båten vid en tidpunkt, då denna typ av limmet torkar snabbt. Sprid limmet jämnt i ett cirkulärt mönster.
6

Rulla mattan smidigt på den första halvan av båten, skjuta eventuella rynkor mot kanten av båten. Applicera sedan lim på den andra halvan och avsluta rulla ut mattan. Ständigt utöva påtryckningar för att förhindra bubblor bildas. Låt limmet torka över natten innan du använder båten. Sätt tillbaka sätena och förvaringsutrymmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104079.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.