Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att renovera en båt Prop Yourself

Båtägare ofta valde att göra så mycket underhåll och reparationer som möjligt för att hålla kostnaderna hanterbara. Prop reparation är vanligtvis inte en av de poster möjliga för amatörer att utföra. Det kräver precision och skicklighet för att uppnå rätt vinkel och form. Men de verkliga stegen är inte så svårt. Med lite övning kan en engagerad ägare blivit skickliga på prop reparation och spara en hel del pengar på denna mycket viktiga del av utrustningen. Saker du behöver
Prop hållare
Vice
Hammer
Grinder
Grinding vax
Löd
Lödkolv
Bent Blades
Hand rasp Buffing pad
Visa fler instruktioner
1

köpa en lämplig storlek och stigning prop blocket för din propeller. Detta är en gjuten form som matchar formen och böj dina knivar så att du kan hamra ut böjar eller vridningar som inte överensstämmer med den ursprungliga formen.
2

Håll propeller i ett skruvstäd med en spindel som går genom centrum av prop som kan låsas i ett fast underlag, eller tillåts att snurra på prop nav.
3

Placera klingan blocket bakom det skadade bladet, och hammare böjen på plats, efter form av den ursprungliga bladet.
4

Applicera slipning vax till bladet av kvarnen. Prop metall är mjuk och kommer att bygga upp i rasparna av slipning bladet utan vax, som håller den från att fastna.
5

Använd en slipmaskin för att jämna kanten på bladet. Fyll nagg, sprickor och ojämna ytor med hjälp av en lödkolv och lödtenn. Slipa släta igen. Avsluta med en hand rasp att vässa och jämna ut kanterna på bladet.
6

Mät bladet från basen vid centrum av bladet till centrum av spetsen och från den bredaste delen av den blad, sida till sida. Jämför måtten med mätningarna av de andra bladen.
7

Backa prop på prop hållaren och vice grepp. Grind och jämna den bakre ytan av bladet. Applicera en putsdyna till kvarn och polera prop till en shine.
8

Låt prop spin gratis och titta för balansproblem. Detta är ett knepigt område som gör prop reparation svårt för amatörer. Balans är viktigt. En obalanserad propeller kan orsaka kavitation som orsakar obehag i attraktionen, och kan också orsaka mekaniska problem, och även brutna förseglingar som tillåter oljeläckor.
9

Stoppa prop på olika ställen på sin provtur för att se om det kommer att stanna kvar, eller om vikten på ett av bladen fortsätter att dra den nedåt. Om ett blad är tyngre än de andra kommer det alltid att hamna i botten av spin istället för att stanna där den stoppades.
10

Identifiera tunga områden i propellern snurra. Markera den tunga bladet i mitten och mala det att ta bort en del av tjockleken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103723.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.