Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Johnson Utombordare 115 Hk Felsökning

Johnson, numera Johnson /Evinrude, är synonymt med båtar och båtliv. Dess motorer är kända över hela världen. Men som med de flesta maskiner som utsätts för väder och vind, slitage sker. Problemen är relativt lätta att felsöka, oavsett om det är ett problem med bränsleledningen montering eller ett oljeläckage. Innan du tar din 115 hk utombordsmotor på service, finns det några grundläggande felsökning du kan göra på egen hand. Saker du behöver
Compression testfigur
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1 p Om du har problem med att starta motorn, ta bort locket tändstiftet och med nyckeln, ta bort pluggen. Kontrollera för överdriven smuts eller korrosion och rengöra kontakten som behövs. Byt tändstift om det behövs.
2 p Om du misstänker att motorn har ett vakuum läcka, inspektera alla tätningar mellan motordelarna. De förseglingar eller packningar, är ca 1/8 av en tum tjock och de täta i olja och bränsle. Kontrollera om någon sprickbildning eller flisning runt kanterna på sälar och byta ut dem om det behövs. Kontrollera plastkåpan bränslepump för några sprickor eftersom detta kan också orsaka ett vakuum läcka. Om du känner dig obekväm byta packningarna, ta motorn till en kvalificerad marin mekaniker. För en bättre titt på packningarna, har en mekaniker öppnar olika motorkomponenter.
3 p Om motorn hackar och dör eller inte startar, kontrollera om det finns tillräckligt med bränsle i tank. Kontrollera att bränsleledningarna är fria från veck och läckor och anslutningarna är alla säkra. Pressa primer gummi bränsle att kontrollera eventuella motstånd. Om du känner motstånd, kan det betyda att bränslet inte nådde motorn och bränslet linjemontering kan behöva bytas ut.
4

Kontrollera motorns trycket genom att ta bort tändstiftet och ansluter kompressionstestet mäta till systemet. Lågt tryck i motorn kommer att orsaka att motorn går trögt, eller inte alls. En normal läsning bör vara mellan 60 psi (pounds per square inch) och 90 psi. Om avläsningen är lägre än detta, har en mekaniker utreda vidare.
5

Du kan märka en liten mängd rök om det finns alltför olja läcker. Ta bort motorkåpan för att kontrollera eventuella kvarvarande olja på kåpan interiör. Om du märker olja, kan det tyda på att ringarna bär ut. Har en mekaniker ta hand om detta för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103722.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.