Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Så identifierar du hur snabbt din båt Going

De flesta moderna båtar har ett inbyggt system för att tala om för föraren hur snabbt båten kör, liknar en hastighetsmätare i en bil. Förr i tiden var båtens fart, eller knop, mätt på ett annat sätt med hjälp av en knuten rep. Om hastighetsmätaren på båten är trasig, eller om båten inte har någon, är det relativt lätt att räkna ut hur snabbt fartyget färdas med några grundläggande punkter, av vilka några bör finnas ombord ändå. Saker du behöver
flytväst
Rope
Måttband Stoppur
Calculator
Visa fler instruktioner
1

räkna ut hur länge båten är i fötterna. De flesta båtägare kommer att veta detta, men om inte använd måttband för att hitta avståndet från fören (främre) till akter (back.)
2

Fäst ett rep till en livboj, eller någon annan flytande föremål. Se till att knuten är tätt om du inte vill att objektet ska flyta iväg.
3

Kasta flytväst överbord från själva framsidan av båten och hålla fast repet.

4

Starta stoppuret så snart flytväst passerar framsidan av båten och stoppa den när den passerar aktern. Dra flytväst igen
5

Dela båtens längd med den tid det tog flytväst för att göra en hel längd. Detta ger dig en beräkning för meter per sekund.
6

Multiplicera detta tal med 60 för att få fot per minut och med 60 igen för att få fötterna i timmen.
7

Dividera detta antal med 6,076 för att få nautiska miles per timme eller knop. Alternativt, dela det med 5280 för att få miles per timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104695.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.