Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar Mercruiser vattenpumpar i lägre enheter

Vattenpumpen i den undre enheten i din Mercruiser bör bytas varje säsong för att undvika skador på grund av överhettning. Vattenpumpen är ansvarig för att hålla motorn sval under användningen. Vatten från sjön trycks in i motorn genom vattenpumpen. Den Vattenpumpen är en liten gummerad propeller som så småningom kommer att försämras och falla sönder. Detta kommer att lämna dig strandsatta och kräver bogseras till land. Saker du behöver
Drain hink
Skruvmejsel
Wrench in
växellådsolja med pump
Visa fler instruktioner
1

Sänk outdrive genom att trycka den trimspak på gasen så att den är i en vinkel. Skjut gasreglaget i växeln framåt med händerna.
2

Leta avloppet skruven, som finns på undersidan av den undre enheten nära propellern. Placera ett avlopp hink under avloppet skruven att fånga växellådsolja. Lossa avtappningsskruven med en skruvmejsel och låt växellådsolja rinna.
3

Ta bort skruvarna som håller fast den nedre enheten av outdrive till den övre enheten med en skiftnyckel. Den outdrive är hela stycket som sträcker sig ur båten från motorblocket. Dessa skruvar är i mitten av outdrive. Det kommer att vara någonstans fyra till åtta bultar beroende på om du har en Alpha One, One Bravo, Bravo Two eller Bravo Three Outdrive modell.
4

Ta bort den nedre enheten från den övre enheten och placera den på en plan yta. Du kan behöva hjälp av en assistent som den undre enheten är ganska tung. Lägg märke till drivaxeln sträcker sig upp från den undre enheten, använda försiktighet för att undvika skador på redskap på drivaxeln
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast höljet vattenpump till den undre enheten med en skiftnyckel. . Vattnet Pumphuset är påträffats överst sektionen av den undre enheten. Drivaxeln sträcker sig ut i vattnet pumphuset.
6

Dra höljet täcka bort av drivaxeln för att få tillgång till vattenpumpen. Ta vattenpumpen på samma sätt.
7

Placera den nya vattenpumpen på drivaxeln och skjut det hela vägen ner till den undre enheten. Byt husets vattenpump. Montera och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
8

Montera den nedre enheten av outdrive tillbaka på den övre enheten. Montera skruvarna och dra dem med en skiftnyckel.
9

Fyll outdrive med växellådsolja genom att skruva den gängade änden av växellådsolja pumpen på avloppet förskruvningen på outdrive. Pumpa lämplig mängd växellådsolja i outdrive. Se din bruksanvisning för korrekt växellådsolja.
10

bort pumpen växellådsolja och installera avloppet skruven. Dra den med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104127.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.