Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 1993 Regal Inombordare /Utombordare

Vinterförvaring av inombords /utombords drivlina i en 1993 Regal, eller någon annan båt, är nödvändigt om du inte vill ha en nedslående start på våren. Den kalla hårda faktum är att vattnet fryser, och när den gör det, expanderar det. När den expanderar i en obehandlad motor, är resultatet normalt en sprucken motorblocket. Detsamma gäller för den avgasgrenrören. De flesta människor förbise det faktum att de också är vattenkylda och är fulla av vatten som måste tömmas. Ta bort vattnet och hålla motorn smörjs under en kall vinter är de två viktigaste uppgifterna när vinterförvaring något inombords /utombords båt. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
3/8-tums enhet
Ratchet skiftnyckel 6-tum, som 3/8-tums enhet förlängning
Hylsnyckel
Out drive hörselkåpor
Kort trädgårdsslang
5-liters hink
2 liter marin frostskyddsmedel
Motor imma olja
Tändstiftshylsa
Motor Oljelänspump
Skruvdragare
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja
Skruvmejsel
Marine växellådsolja
Visa fler instruktioner
Behandla Bränsle och hämta båten
1

Häll tillräckligt med bränsle stabilisator i bensintanken för att behandla en full tank medan båten är i bränslet dockan. Fyll bensintanken och köra båten i minst fem minuter för att cirkulera det behandlade bränslet hela bränslesystemet. Bränsle stabilisator eliminerar kondens och förhindrar lackering i förgasaren över vintern.
2

dra båten ur vattnet. Använd antingen båtens trailer eller, om ingen bogsera fordonet är tillgängligt, ställ in båten på en släpvagn eller vaggan med en båt kran.
3

Ta bort avtappningspluggen, ligger vid mittlinjen av båten på utsidan av akterspegeln, genom att vrida det motsols för hand, minska trycket på pluggen. Dra ur kontakten. Addera Byte av motorolja
4

Slip skaftet av en motorolja avloppspump i chucken på en skruvdragare och dra åt chucken. Ta ut oljestickan ur oljestickan röret. Skjut tilloppsslangen av avloppspumpen in i motorn genom oljestickan röret. Stick slangen från utloppssidan till ett uppsamlingskärl. Manövrera tömningspumpen genom att dra i avtryckaren på skruvdragare, vilket gör att pumphjulet i pumpen att snurra och suga olja ur motorn. Kör borren tills ingen olja kommer ut ur trycksidan av pumpen. Ta bort avloppspumpen.
5

Skjut en oljefilternyckel på oljefiltret. Vrid nyckeln moturs för att lossa oljefiltret, sedan snurra filtret för hand när det är löst. Tips oljefiltret motorn uppåt när den är helt skruvas loss från sitt hus för att förhindra att olja läcker ut i kölsvinet. Sätt oljefiltret i dräneringstråget. Smörj tätningen på det nya oljefiltret med ny motorolja. Trä på oljefilterhuset och dra åt för hand.
6

Fyll motorn med erforderlig mängd motorolja. Starta motorn och se mätaren oljetrycket för att se till att motorn oljan kommer upp till den rekommenderade psi. Addera Lägga Antifreeze
7

Ta dräneringspluggarna från motor, som ligger nära botten av blocket, och avgasgrenrör, längst ned i varje grenrör. Använd rätt skiftnyckel storlek uttag på en 3/8-tums enhet spärrnyckel för att skruva loss pluggarna moturs. Om det behövs, använd en 6-tums, 3/8-tums enhet förlängning för att nå avtappningspluggarna. Låt motorblocket och grenrör för att rinna ner i kölsvinet och ut genom dräneringshål i akterspegeln. Byt ut motorn och avgasrör avtappningspluggar.
8

Sätt en uppsättning av marina hörselkåpor över insugsportarna i ute-enheten. Fäst den manliga sidan av en tre-till fem-fot trädgårdsslang till hörselkåpor genom skruvning honkopplingen på hörselkåpor på hanänden av slangen.
9

Mix 2 liter frostskyddsmedel och 2 liter vatten i en 5-liters hink att göra en 50/50 lösning av rosa marin frostskyddsmedel. Stick den andra änden av slangen i hinken, vilket säkerställer att änden av slangen är i botten av skopan.
10

Avlägsna gnistfångaren ovanpå förgasaren genom att skruva loss vingmuttern som håller gnistfångaren på plats. Starta motorn. Titta på frostskyddsvätska nivån i hinken så att frostskyddsvätska sugs in i motorn. Ur en sprayburk
Imma Engine
11

Spray imma olja i förgasaren när kylarvätskan är 2/3 borta och rosa frostskyddsmedel kommer ut hamnen vattenföring av ut-enheten.
12

Spraya imma olja i motorn medan manuellt öka motorns varvtal på förgasaren spjällhus. Gör detta genom att manövrera spjällhuset koppling med en hand samtidigt spraya imma olja tills motorn tills den överbelastas med imma olja, orsakar det att sluta köra. Ta bort hörselkåpor.
13

Ta bort varje tändstift genom att vrida den moturs med en tändstiftshylsor på spärrnyckel. Spraya ca 1 oz. av imma olja i varje cylinder. Byt tändstift. Addera Ändra Out Drive Oil
14

Trimma ut enheten så att den är vinkelrät mot marken med hjälp av power trim brytaren på instrumentet panelen. Skjut drain pan under en bilresa.
15

Ta bort den nedre pluggen ur ut enheten genom att vrida den moturs med en skruvmejsel. Ta den övre pluggen på samma sätt. Låt ut enheten rinna i ca 15 minuter.
16

Ta av locket från en tub av backslaget glidmedel. Skruva fast änden på röret för växellådsolja i den nedre avtappningsplugg ut enheten.
17

Krama ur tuben, injicera växellådsolja i en enhet, tills växellådsolja kommer ut ur det övre avloppet hål. Utan att släppa trycket på tuben av växellådsolja, skruva den övre pluggen i hålet.
18

Skruva av röret av växellådsolja från botten dräneringshålet och ersätta den nedre pluggen. Dra åt båda pluggarna med skruvmejseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104710.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.