Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en Wakeboard Ballast

När det gäller att installera barlast i din wakeboard båt, är mer inte nödvändigtvis bättre. En bra tumregel är att din ballast bör inte vara större än 25 procent av båtens totala vikt. Du måste hålla vikten jämnt för att hålla spåren trevlig och fräsch, om den ena sidan viktas annorlunda än de andra, kommer spåren skölja över och kommer att vara slarvig. De flesta ballast system använder en vatten blåsa med en tre-vägs switch för att fylla och tömma den. Saker du behöver Sida 2 vattentankar ballast | 12-volts vattenpump för 1-tums backventil
Vattentät lim för 1-tums plaströr
3/4-tums plast slangar
3/4-tums PVC T-montering
Slangklämmor
Skruvmejsel
3/4-tums kvarts varv kulventil
Visa fler instruktioner
1

Placera de två vattentankar ballast i båten. Det är viktigt att göra detta när de är tomma eftersom när de är fyllda, kommer de väger flera hundra pounds och kan vara fast. Placera en över den bakre delen av båten i förvaringsfacket och den andra längden längs mitten av båten, företrädesvis i ski locker.
2

Slide 3/4-tums slangar över inloppet rördelar av ballasttankar. Fäst dem på plats med slangklämmor.
3

Anslut rören till armarna på en 3/4-tums PVC T-koppling. Använd en hane-hane räfflad adapter som glider i rören och montering, och säkra varje arm med en slangklämma.
4

Montera en backventil i kroppen av T-koppling, med vattentäta lim för att hålla den på plats. Det bör peka i riktningen av armarna och svänga upp så att vatten strömmar in men kan inte strömma ut från tankarna. Det bör finnas en pil på den ventil som indikerar flödesriktningen.
5

Anslut T-kopplingen till utloppet av en liten 12-volts pump. Skjut en 1-tums hane-hane passar i kroppen av T-kopplingen och i slutet av en liten 1-tums avsnitt av plaströr, och håll den på plats med en slangklämma.
6 < p> Anslut en bit 3/4-tums slang på inloppet änden av pumpen, säkra med en slangklämma. Installera ett kvarts varv kulventil på den andra änden av slangen. Ge röret tillräckligt långa för att nå vattnet utanför båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104242.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.