Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Skill sågsnitt i ett båtskrov

En oavsiktlig, eller ens avsiktligt, skuren i ett båtskrov har potential att göra båten värdelös, beroende på storleken av snittet. I allmänhet finns det en utmärkt chans att reparera ett snitt mindre än 12 inches lång och inte bredare än bredden av sågbladet utan att äventyra den strukturella integriteten av båten. Reparationen är mycket lättare om båten har ett glasfiberskrov. I så fall kan glasfiber spackel lätt användas. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Vax och fett remover
Rena trasor
Glasfiber marina spackel och katalysator
spatel eller plast färg skrapa
Skrot papp
slipblock
80-slippapper
180-slippapper
400-grit sandpapper
800-grit sandpapper
fartygsförsäkringsbeståndet Bättringsfärg
polermedel
Orbital buffert

Visa fler instruktioner
1

bort de inre komponenterna i båten med mekaniker verktyg för att ge dig tillgång till baksidan av snittet. Du kan inte bara använda plåstret på utsidan av skrovet, måste den ha ett starkt stöd.
2

Rengör insidan och utsidan av snittet med vax och fett remover och sedan grundligt skura både sidor av snittet med 80-slippapper. Detta ger glasfiber spackel en bra yta att bita i, stärka reparationen.
3

Blanda glasfiber spackel med sin katalysator på en skrot bit kartong med spatel eller plast måla skrapa. Använd ca 10 procent katalysator till mängden fyllmedel du använder, blanda väl tills kroppen filler är en färg.
4

Applicera spackel först på baksidan av snittet med färgskrapa eller spackel, trycka på glasfiber tills det tränger ut genom springan på utsidan av skrovet. Applicera mer glasfiber spackel än du behöver. Det behöver inte slipas jäms med skrovet.
5

Applicera kvarvarande spackel på utsidan av skrovet, göra vissa att du helt täcker sprickan och sprida glasfiber ut över repor gjort med 80-slippapper. Låt glasfiber spackel härda helt innan slipning. Fyllmedlet kommer att växa het som katalysatorn reagerar på den. När värmen har försvunnit, är det dags att slipa skrovet.
6

Linda 80-grit sandpapper runt en slipkloss och sedan försiktigt jämna ut de stora fläckarna av reparationer på utsidan av skrovet. När kroppen filler är nästan i nivå med resten av skrovet, ändra sandpapper till 180-grit, och sedan slutligen 400-grit.
7

Spray ytan av skrovet med marin touch- upp färg, och sedan låta den torka helt innan du fortsätter.
8

försiktigt slipa bättringsfärg med 800-grit sandpapper tills den är helt slät och köra handen över reparationen ger ingen indikation på att det var ett snitt i skrovet.
9

Applicera en liten mängd av polervax till orbital bufferten, och fortsätt sedan att polera slipat Bättringsfärg tills den blandas med den omgivande bottenfärger och har en djup, rik glans. När klar, installerar de invändiga komponenter som avlägsnats tidigare att slutföra reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104468.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.