Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gör det själv Glasfiber Refinishing

Glasfiber är tuff, tålig och motstår om någon slags klimatförhållanden. När glasfiber finishen är skadad, kan det dock lämna en ful fläck och även leda till djupare glasfiber problem. Finishen på en glasfiber båt eller bil är det tätande och skyddande skikt av glasfiber duk undertill. Inte reparera målgång kan leda till glasfiber och harts chip, delaminate (förlorar bindningen mellan skikten) och blir sprött om de utsätts för extrema solljus och kyla. Glasfiber rekonditionering är inte svårt men tar lite tid, tålamod och specifika material. Safety

Glasfiber är glas. Ordet "glasfiber" inte är en omskrivning för någon annan typ av material. Samma glas i dina fönster är tillverkade i mycket fina skärvor och strandsatta tillsammans med en vävning process. Vid slipning, slipning, skärning eller annan bearbetning med glasfiber, är det "damm" sparkade upp mycket fina glaspartiklar. Dessa glas bitar kan irritera huden, ögonen, näsan, halsen och lungorna. Alltid bära en skyddsmask papper andning och skyddsglasögon (finns på alla återförsäljare hem leverans), och långa skjortärmarna och byxor för att täcka nakna hud. Addera Gel Coat

Glasfiber är klar med gelcoat. Detta harts material blandas med härdare och tonade precis som epoxi, polyester. Nyansen tillsätts som karamellfärg till den slutliga blandningen. Gelcoaten ställer också och hårdnar i ungefär en halvtimme, så du måste arbeta snabbt när blandning och applicering av gelcoat till glasfiber finish. Gelcoat kan blandas i valfritt belopp, så bara göra en sats storlek som krävs för det område som behöver repareras. Ett litet papper kopp håller nog att Refinish mest instegsskydd och sprickor. Större skadade områden kommer att behöva mer. Tänk på gelcoat som du skulle måla och ge tillräckligt för ett visst område.
Prepping

Prep de skadade glasfiber och gelcoat från första slipning ut eventuella brister. Minska skador på så platt område som möjligt. Använd sedan en god kvalitet avfettning rengöringsmedel för att få området så fri som möjligt från fett, smuts, alla petroleum rester, och glasfiber och gelcoat damm från slipningen.
Fordonsreparationslackering

Applicera gelcoat antingen med en mjuk borste eller användning i en luft-sprayfärg bifogad fil till en kompressor. Applicera ett tunt, jämnt lager och låt det vara cirka 60 minuter för den att bota. Vid behov kan ytterligare skikt för att ge en solid täckande finish.

Slutför lackering genom slipning området med finare kornstorlek sandpapper tills kanterna på reparation och den ursprungliga finishen är fjädrade ihop. Avsluta med en mycket fin kornstorlek våtslipning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103608.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.