Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att utvinna olja från en båtmotorn

En båtens olja ska bytas efter 100 timmars användning, eller åtminstone en gång om året om båten sitter sysslolös. Dränering och borttagning av olja från motorn är det första steget att byta olja, och för de flesta motortyper är en grundläggande process som bör kräva bara några minuter att slutföra. Saker du behöver
Ratchet set
Oljelänspump container
Catch eller absorption pad
Kort slang eller PVC-rör (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Använd en spärr för att ta bort pluggen från båtens motor. Pluggen är oftast placerad på undersidan av motorn. Placera en behållare eller absorption pad under brunnens hålet för att fånga upp oljan.
2

Pump eller suga oljan genom oljestickan röret med en olje-byte pumpen om avtappningspluggen är otillgänglig. Dessa adaptrar är idealiska för marina motorer som inte har en avtappningsplugg. En typisk olje-ändra pumpens skruvar direkt till oljestickan röret, då oljan avlägsnas genom att dra och pumpa det handtaget.
3

Montera pumpen till skott, om det inte nog åt att skruva fast den på oljestickan. Anslut den med en slang, såsom en mycket kort trädgårdsslang eller PVC-rör, och fortsätta att utvinna oljan genom att pumpa adapterns handtag. Se till att röret är tillräckligt lång för att nå botten av motorns oljetråg.
4

Extrahera olja från en liten marin motor genom att skruva ut oljelocket och vrida motorn upp och ned, vilket gör att oljan att strömma utåt och på en absorption dyna eller i en behållare. När du är klar, stäng av motorn uppåt igen och återansluta oljelocket.
5

Refill båtens motor med ny olja efter utvinna den gamla oljan och byt oljefilter. Kom ihåg att sätta tillbaka pluggen, oljestickan eller oljelocket när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103342.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.