Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att måla en utombordare

Måla en utombordsmotor kräver en grundlig rengöring av motorns utsida, samt maskerar bort de delar som du inte vill måla. På vissa utombordare, måste du ta bort eller maskera emblem. På grund av den värme som alstras av motorn, är det bäst att använda hög temperatur motor emalj för din utombordare. Arbetet involverade är värt besväret, men när du äntligen kan montera din nymålade utombordare på akterspegeln på båten och ta ut den igen. Saker du behöver
Kraftig avfettningsmedel
högtryckstvätt
trädgårdsslang tejp
maskering och papper
Vax och fett remover
Gray fordonsindustrin instegsskydd pads
Hög temperatur motor spraya emalj
Handskar
Ögonskydd
Marine klarlack
Marine färgprimer
Visa fler instruktioner
1

Ta bort motorkåpan från utombordaren, och ställ den åt sidan i närheten. Demontera propellern. Täck kablar och bränsleledningen.
2

Spray motorn helt med avfettningsmedel. Låt den vila på ytan i minst fem minuter, men inte tillräckligt länge för avfettningsmedel för att torka på ytan.
3

Spray motorn med högtryckstvätt ansluten till din trädgård slang. Detta kommer att bryta loss några stora fyndigheter av fett som har byggts upp. Låt motorn torka innan du fortsätter.
4

bort eller maskera eventuella emblem eller klistermärken på motorn eller motorhuven. Om du maskerar bort emblem, göra det med maskeringstejp.
5

Torka av motorn och motorhuven med vax och fett remover på en ren trasa. Detta kommer att ta bort de sista spåren av fett från motorn samt eventuella limrester kvar om du tagit bort klistermärken istället maskera dem.
6

Scuff de målade ytorna på motorn med den grå bil instegsskydd pad. Detta görs för att gynna vidhäftning av färgen till ytan av motorn. Utan att repa, kommer färgen fastnar inte och kommer så småningom lossnar.
7

Torka av motorn och motorhuven igen med vax och fett remover för att ta bort damm. Maskera av båten med papper och maskeringstejp om du inte har tagit bort utombordaren från akterspegeln.
8

Applicera ett lager av marina primer. Låt torka innan den första av två lager av hög temperatur färg.
9

Spray utombordaren med hög temperatur färg i tre skikt. Den första beläggningen bör vara en lätt damning. Detta ger en klibbig yta för de kommande två tjockare färgskikt att följa. Låt det första skiktet torka i fem minuter innan den andra beläggningen.
10

Applicera det andra skiktet av hög temperatur färg på utombordaren. Vara mer generös med färgen, men vara noga med att inte använda så mycket färg att det rinner eller bottnar. Låt andra pälsen att torka i minst 15 minuter innan det slutliga skiktet.
11

Applicera sista lager färg noga för att undvika körningar eller sättningar i färgen. Denna päls används främst för att täcka områden som du kan ha missat med andra skikt. Se till att kontrollera alla motorns skrymslen och vrår för att göra vissa du har täckt hela motorn. Låt utombordaren torka i 24 timmar eller mer innan du vidrör ytan. Applicera ett lager klarlack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104525.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.